|

81 milyonun beyannamesi

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye’yi daha da ileri taşıyacak seçim beyannamesini açıkladı. ‘Güçlü Türkiye, Güçlü Hükümet, Güçlü Meclis’ vurgusunun öne çıktığı 360 sayfalık beyannamede 81 milyon düşünülmüş.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 02:45 - 25/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
'Güçlü Türkiye, Güçlü Hükümet, Güçlü Meclis' vurgusu öne çıkıyor.
'Güçlü Türkiye, Güçlü Hükümet, Güçlü Meclis' vurgusu öne çıkıyor.

AK Parti'nin 24 Haziran seçimleri için hazırladığı seçim beyannamesinde 'Güçlü Türkiye, Güçlü Hükümet, Güçlü Meclis' vurgusu öne çıkıyor. 360 sayfalık beyanname 16 başlıktan oluşuyor ve ilk bölümünde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi anlatılıyor.

Beyannamede "Dış Politika ve Milli Güvenlik" başlığı altında hedefler şöyle sıralandı:

Türkiye'nin AB hedefini stratejik bir hedef olarak görüyoruz, Türkiye AB katılım hedefini sürdürmektedir. ABD ile yaşanan sorunları aşmak istiyoruz; ABD ile yakın işbirliğinin korunması esastır. Önümüzdeki dönemde Rusya ile enerji ve ticaret başta olmak üzere ikili ilişkilerimizi geliştirmeye çalışacağız.

MEŞRU YÖNETİME KAVUŞMUŞ SURİYE

Suriye ihtilafının nihai bir siyasi çözümle neticelenmesi için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Meşru bir yönetime kavuşmuş yeni bir Suriye hedefi için çalışacağız, arzumuz yeni Suriye ile komşuluk ilişkilerimizi ve işbirliğimizi yeniden tesis etmek. Beyannamede "İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi" başlığı altında neler yapılacağına ilişkin geniş yer ayrılırken, özellikle sanayide dijitalleşme öne çıkıyor ve 'milli teknoloji hamlesi' başlatılacağı vurgulanıyor. Beyannamede, Antarktika'ya 2019'da Türk Bilim Üssü kurulacağı, böylece Türkiye'nin, Antarktika üzerinde söz sahibi 30 ülkeden biri olacağı belirtiliyor.

TURİST SAYISINDA İLK 5 HEDEFİ

Beyannamede "Turizm" başlığı altında bugüne kadar atılan adımlara ve bundan sonra izlenecek stratejiye yer verildi. Türkiye'nin yeni dönemde turist sayısı ve turizm geliri bakımından ilk 5 ülke arasında yer alması hedefleniyor. Hayata geçirilecek politikalarla 2023 yılına kadar Türkiye'nin uluslararası pazarda marka haline getirilmesi amaçlanıyor. Frigya, Kapadokya, Hitit, Troya, Aphrodisias, Söğüt, Göller Bölgesi ve GAP başta olmak üzere kültür, termal ve doğa temalı turizm gelişim bölgeleri oluşturulacak.

SAĞLIKTA HEDEFLER SIRALANDI

Beyannamede, sağlıkta fiziki alt yapı ve insan kaynağı yatırımlarının da devam edeceği vurgulanarak, yaklaşık 7 milyon nüfus yoğunluğuna hizmet edecek 64 yeni sağlık tesisinin açılacağı bildirildi. Bilgi iletişim teknolojileri destekli entegre uzaktan sağlık ve bakım uygulamaları da yaygınlaştırılacak.

GEN HAVUZU ÇIKARILACAK

Beyannamede, koruyucu sağlık hizmetleri alanında atılacak yeni adımlarla tüm yurtta aktif bir politika izleneceğinin altı çizilerek, Genom Projesi kapsamında ülkemizdeki nüfusun gen havuzunu çıkarılacak ve kişiye dayalı tıp uygulamaları geliştirileceği belirtildi.

Beyannamede "Kadın", "Aile Çocuk ve Dinamik Nüfus", "Yoksullukla Mücadele ve Sosyal Koruma", "Yaşlılar", "Engelliler" alanında hayata geçirilecek projeler aktarıldı.

GURBETÇİYE DAHA FAZLA İLGİ

Yurt dışındaki vatandaşlar için daha aktif aile politikaları izlenecek. Türk aileleri, ziyaret edilerek, sorunları hanelerinde dinlenecek ve çözüm için girişimlerde bulunulacak. Sosyal belediyecilik konusunda ön plana çıkan yerel yönetimleri ödüllendirmeye yönelik sertifikasyon programları geliştirilecek.

#AK Parti
#Seçim beyannamesi
6 yıl önce