|

AK Parti'den adaylara 'güler yüz' uyarısı

AK Parti, aday adayları için hazırlanan kurumsal kimliği sitesinde yayınladı. Buna göre adayların belirli bir düzende hareket etmesi gerektiğinin altı çizilirken, iletişim başlığı altında 'güler yüz' ve 'polemiklere girmeme' konularına özellikle vurgu yapıldı.

Yeni Şafak
11:05 - 27/04/2018 Cuma
Güncelleme: 11:07 - 27/04/2018 Cuma
IHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye, 24 Haziran'da sandık başına giderken, partilerin aday çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda AK Parti, aday adayları için kurumsal kimliği yayınladı ve adayların dikkat etmesi gereken hususları sıraladı.

24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için "akadayadaylari.com" adresli web sitesi kuruldu.

Sitede, parti teşkilatının bu süreçte kullanacağı broşür, materyal ve görsellere yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu noktalarda uyardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sitede yer alan mesajında, seçim sürecinde partinin kurumsal kimliğine uymaları çağrısında bulundu.

Sürecin başarıyla tamamlanması ve en iyi sonucun alınabilmesi için aday adaylarının uyması gereken bazı kurallar bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, bu kuralların başında, AK Parti Kurumsal Kimliği'nin muhafaza edilmesinin geldiğini vurguladı.

Erdoğan, "AK Parti Kurumsal Kimliği'ne, parti programına, parti tüzüğüne ve Siyasal Partiler Kanunu'na aykırı davranışlar karşısında, partimiz taviz vermeyecek ve sorumluluk kabul etmeyecektir." ifadesini kullandı.

Aday adaylarının kurumsal kimliği

"İletişim Stratejisi", "Kurum Kimliği", "Dijital Kurumsal Kimlik" başlıklarından oluşan internet sitesinde, aday adaylarının sosyal medyada kullanacağı materyaller de yer aldı.

Seçime gidilen süreçte broşür, materyal ve görsellerin gözler önüne serildiği sitede, ayrıca aday adaylarının kullanacağı "Hep birlikte yeni hedeflere", "Her şey Türkiye için" sloganları paylaşıldı.

40 sayfalık, "24 Haziran 2018 Genel Seçimleri Aday Adaylığı Süreci İçin Seçim Kılavuzu" da sitede yer aldı.

İletişim Stratejisi

Sitenin "İletişim Stratejisi" bölümünde, seçim sürecinde uyulması gereken kurallar 14 başlık altında sıralandı.

"Tartışmalardan kaçının"

Aday adaylarının seçim sürecinde üzerinde durması gereken en önemli konulardan birinin, güler yüzlü olmaları ve tartışmaya girmemeleri olduğuna işaret edilen sitede, bu konuda dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

"Doğal ve içten tebessüm"

Sitede, asık surat ya da öfkeli ifadeyle karşı karşıya gelindiğinde tepkinin, yaklaşmak yerine kaçınmak olması gerektiği, adayların umut kaynağı olabilmesinin yolunun, "doğal gülümserlik taşıması" olduğu vurgulandı.

İnsanlarla fiziksel temasa önem verilmesi, tokalaşma, sarılma, göz teması kurmanın önemli olduğu vurgusu yapıldı.

#Seçim 2018
#AK Parti
#Mileltvekili
6 yıl önce
default-profile-img