|

Azınlıklardan tam destek

Türkiye’de yaşayan azınlık temsilcileri son 16 yılda yaşanan gelişmelerden duydukları memnuniyetleri ve 24 Haziran seçimleriyle ilgili beklentilerini Yeni Şafak’a anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:21 - 21/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Vasil Liaze - Kenan Gürdal
Vasil Liaze - Kenan Gürdal

Bugüne kadar kimseden görmedikleri hizmeti mevcut hükümetten gören gayrimüslimler kendilerini azınlık olarak değil bu milletin bir evladı olarak hissettiklerini ifade ettiler.

BÖYLE İLGİ ALAKA GÖRMEDİK

İstanbul Süryani Kadim Vakfı Başkan Yardımcısı Kenan Gürdal 1960’lı yıllardan bu yana siyaseti yakınen takip ettiğini belirterek, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa mevcut hükümetten görevde olan bir bakan bizi ziyarete geldi ve ‘Bir isteğiniz var mı?’ diye sordu. Biz o zaman bir okul ihtiyacımız var dedik. Hemen ilgilendiler, 2014 yılında İstanbul Yeşilköy’de Mor Efrem Süryani Anaokulu açıldı. Bizim İstanbul’da kendi kilisemiz yok dediğimizde de bize hemen yer tahsis ettiler. Önümüzdeki Temmuz ayında temelini atmayı planlıyoruz” dedi.

BULGAR CEMAATİ’NDEN TAM DESTEK

İstanbul Bulgar Cemaati Başkanı Vasil Liaze ise 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’yi desteklediklerini söyledi ve şöyle devam etti: “Allah Reis-i Cumhurumuzdan, AK Parti’den razı olsun. Onların bize yaptığı hizmeti hiç kimse yapmadı. İlk başta bize tapularımızı verdiler. Kilisemiz denize doğru kayıyordu onun temelini yaptılar. Biz Bulgar Cemaati olarak yapılan hizmetlerden çok memnunuz. Seçimlerde Erdoğan’ı ve AK Parti’yi destekliyoruz.”

#Türkiye
#Azınlık
#Seçim
6 yıl önce