|

Başbakan metroda

Başbakan Yıldırım, işadamı Erdoğan Demirören’in Fatih Camii’ndeki cenaze törenine gitmek için metro ve Marmaray’ı kullandı. Tuzla’daki konutundan çıkan Yıldırım, Kartal Metro İstasyonu’na geldi. Gişelerden İstanbulkart’ı okutarak metroya binen Yıldırım’ı karşılarında gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:26 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​​Başbakan Binali Yıldırım, iş adamı Erdoğan Demirören'in Fatih Camii'ndeki cenaze törenine gitmek için metro ve Marmaray'ı kullandı.
​​Başbakan Binali Yıldırım, iş adamı Erdoğan Demirören'in Fatih Camii'ndeki cenaze törenine gitmek için metro ve Marmaray'ı kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran seçim kampanyası kapsamında Edirne ve Kırklareli'nde vatandaşlara seslendi. Selimiye Meydanı'ndaki konuşmasında, Türkiye'de 'yeni bir çözüm süreci başlatılacağına' dair iddialara cevap veren Yıldırım, bunu kesin bir dille yalanladı, tek çözümün terör örgütünün tamamen bitirilmesi olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Son terörist teslim oluncaya kadar, son silah susuncaya kadar kararlı mücadeleyi sürdüreceğiz. Çözüm... Ne çözümü kardeşim? Vatandaşı katleden, masum insanların hayatına giren, ülkenin birliğine, beraberliğine, ay-yıldızlı bayrağına düşman olanlarla çözüm olur mu? Çözüm, PKK sorununun tamamen yok olmasıyla mümkündür" dedi. Terör örgütleri FETÖ ile PKK'nın aynı yerden yönetildiğini vurgulayan Yıldırım şunları söyledi: "Yakalanan PKK'lı terörist ifadesinde, 'PKK ve HDP'nin başlattığı hendek kalkışmasında ve 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ ile PKK birlikte çalıştık' diyor. Biz boşuna terör demiyoruz. Bunların ipi aynı yerde, bunlar aynı merkezden yönetiliyor. Bunlar proje örgütleri, efendileri ne derse onu yapıyorlar. Bu tam bir terör kardeşliğidir. PKK-FETÖ terör kardeşliği yapıyor. FETÖ ile PKK'nın aynı kaynaktan beslediğini milletimiz 15 Temmuz'da gördü, bayrakları, amblemleri farklı olabilir ama ruhları ve kirli emelleri birdir."

KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

"Erdoğan dışında cumhurbaşkanı adaylarının hiçbiri, terörle ilgili konuşmuyor. Türkiye'nin terör problemini nasıl çözüleceğini anlattıklarına şahit oldunuz mu, olamazsınız. Çünkü el altından işbirliği halindeler, el altından teröre destek veren HDP ile işbirliği yapıyorlar. Batman'da öğretmen Aybüke Yalçın'ın şehit edilmesinin birinci yılıydı. Aybüke öğretmenin kanı yerde kalmadı, hiçbir vatandaşın da kanı yerde kalmayacak. Biz sağ oldukça, bu can bu bedende oldukça, yüzü Kandil'e dönük olanlar, Pensilvanya'dan işaret alanlar asla iflah olamayacaklar. asla bu ülkede varlık gösteremeyecekler. İnsanlıktan nasibi olmayan terör örgütünün takati tükendi. Buradan açıklıyorum, şimdi yurt içinden yurt dışına kaçmaya başladılar. Nereye giderseniz gidin, Kandil'e giderseniz orada da bulacağız, Fizan'a da giderseniz orada da bulacağız. Kahramanlarımız adım adım ilerliyor. YPG, PKK, DEAŞ, DHKP-C, FETÖ... Al birini vur ötekine. Adınız ne olursa olsun, topunuzun kökünü kazıyacağız."

Türkiye’yi böyle temsil edemez

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaretini eleştiren Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti: "PKK'ya arka çıkan, 'PKK'lıların cenazesine gitmezseniz sizin hesabınızı görerim' diyenlerin, orada 6-7 Ekim olaylarını, insanları sokağa çağırarak 53 masum insanımızın kanına girenlerin ziyaretine gidiyor. Ona moral veriyor. Teröre destek verenlere moral vermek sana mı düştü? Sen bu ülkenin cumhurbaşkanı adayıysan, bu milletin askerini, polisini, sivil vatandaşını katledenlere destek olamazsın, Türkiye'yi böyle temsil edemezsin. Amansız bir şekilde terörle mücadele eden generallerin apoletini sökmek senin haddine mi? Alparslan da bizim Fatih de bizim Mustafa Kemal Atatürk de bizim. Biz biriz, beraberiz, kardeşiz birlikte Türkiye'yiz."



Başbakan Marmaray’da

  • Başbakan Binali Yıldırım, iş adamı Erdoğan Demirören'in Fatih Camii'ndeki cenaze törenine gitmek için metro ve Marmaray'ı kullandı. Tuzla'daki konutundan çıkan Yıldırım, Kartal Metro İstasyonu'na geldi. Gişelerden İstanbulkart'ı okutarak metroya binen Yıldırım'ı karşılarında gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yolculuk esnasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Yıldırım, onlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi, hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrılık Çeşmesi durağında metrodan inen Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde açılışı yapılan Marmaray'a geçti. İstanbul Boğazı'nın altından Asya'dan Avrupa'ya geçen Yıldırım, Başbakan olarak ilk kez Marmaray'ı kullandı. Başbakan Yıldırım, yolcular ile sohbetinde projeyi nasıl hayata geçirdiklerini anlattı. Kartal'da başlayan yolculuk Yenikapı'da sona erdi. Başbakan Binali Yıldırım, buradan Fatih Camisi'ne hareket etti.

#Marmaray
#İstanbulkart
#Binali Yıldırım
#Fatih Camii
6 yıl önce