|

Başkan Erdoğan’a tebrik yağıyor

Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, seçim başarısı nedeniyle dünya ülkelerinden kutlama mesaj ve telefonları dün de sürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:13 - 27/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
AK Parti MYK ve MKYK toplantıları Erdoğan başkanlığında cuma günü parti genel merkezinde yapılacak.
AK Parti MYK ve MKYK toplantıları Erdoğan başkanlığında cuma günü parti genel merkezinde yapılacak.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, Antonio Guterres'in, Türkiye ile çok çeşitli konularda işbirliğini sürdürmeyi dört gözle beklediğini söyledi. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, tebrik mektubu göndererek Erdoğan'ı seçim zaferinden dolayı kutladı. Avrupa'nın ve Avrupa Konseyi’nin bilhassa zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Jagland, bu zorlukları aşmak için Erdoğan'dan iş birliği ve destek beklediğini de ekledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Erdoğan'a mesaj göndererek, 24 Haziran seçimlerindeki başarısı dolayısıyla kutladı. İşbirliğinin aynı şekilde devam etme arzusunda olduğunu belirten Macron mesajına, "Yakında görüşmek dileğiyle" ifadesiyle son verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da "Türk seçmeninin kararına saygı duyuyoruz ve ortak meydan okumalarla yüzleşirken Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapıcı bir ilişkiyi sabırsızlıkla bekliyoruz" denildi.

SUUDİ VELİAHT PRENS'TEN TEBRİK

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, bir mesajla, Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik etti. Japonya Başbakanı Shinzo Abe de Erdoğan'a mesaj göndererek, 24 Haziran seçimlerindeki başarısı dolayısıyla kutladı. Abe, mesajında, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elde ettiğiniz olağanüstü başarıdan büyük mutluluk duyduğumu ifade ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic ve BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan ile çeşitli ülkelerden siyasi parti ve kuruluş Erdoğan ve AK Parti'yi kutladı.

#Türkiye
#Hükümet sistemi
#Toplantı
6 yıl önce
default-profile-img