|

Bu günleri mumla ararız

7 Haziran'da AK Parti'nin yarışı büyük farkla önde bitireceğini düşünen Kocaelililer, sandıkta geleceği ve torunlarını da düşünerek oy kullanacaklarını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 02:23 - 5/06/2015 Cuma
Yeni Şafak

Eski Türkiye'den manzaraları hatırlatan 52 yaşındaki manav Şaban Ateş, “IMF 3 kuruş vermiyordu bize, şimdi biz IMF'ye borç verelim diyebiliyoruz. Türkiye çok iyi durumda. Önce çevremize bakmak lazım, Avrupa'da birçok ülkede kriz var, IMF'den para istiyorlar. Şu an Türkiye'deki düzen bozulmak isteniyor. AK Parti, sandıktan yüzde 45'in üzerinde oy alarak birinci parti çıkar. Bu düzenin bozulmaması lazım. Eğer bu düzen bozulursa, 6 ayda Türkiye'nin işi biter. 6 ayda bugünleri mumla ararız. Ben, at arabasının gitmeyeceği yollardan doğuya kadar gidiyordum. Şimdi uçak indiriliyor oralara” dedi.



SULAR ALTINDAYDIK


Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırımların son 10 yılda yapıldığını kaydeden Ateş, “Bütün camiler, okullar düzenlendi, köprüler, yollar yapıldı. Ülkede yapılmayan bir şey yok ki. Eskiden burada bir yağmur yağardı, bütün esnafın dükkanı sular altında kalırdı. AK Parti hükümeti borular döşedi, altyapı sorununu düzeltti. Biz yağmur yağınca boğuluyorduk” ifadelerini kullandı.



GELECEKTEN ÜMİDİM YOKTU


Kentte tavukçuluk yapan ve önceden CHP'ye oy verdiğini söyleyen Özgün Gökdemir ise “12 yıl önce ben 20 yaşındaydım. Gelecekten ümidim yoktu. Sabahın saat 6'sında kalkıp annem için ilaç kuyruğuna giriyordum. O zamandan bugüne Türkiye daha da güçlendi. Kocaeli'nin altyapı sorunu yok, yerel yönetim çalışıyor. Ben CHP'li olarak 12 yıldır yapılan hizmetlerden çok memnunum. Önceden bizim mahallede çamurdan yürüyemezdik ama şimdi hal böyle. Çok güzel yatırımlar yapıldı. Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye yakışan, gerçekten önder bir lider” diye konuştu.







BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART


Sandıkta torunlarını düşünerek karar vereceğini vurgulayan Kerim Yavuz isimli vatandaş da şöyle konuştu: “Ülkenin daha iyi duruma gelmesi için tek parti iktidarı gerekiyor. Başkanlık sistemi geç kalınmış bir uygulama. Çok net bir şekilde bu sistemin uygulanması gerekli. İnşallah başarılı olurlar. Bizler değil de torunlarımız rahat eder. Bizim amacımız, onların rahat edebilmesi.”



Tansiyonumu yükseltiyor


Emekli Zehra Elyıldırım muhalefeti şu sözlerle eleştirdi: “Ecevit zamanında yiyecek kuru ekmek bile bulamıyorduk. Kılıçdaroğlu önce kendisini düzeltsin. SGK'dayken belediye işçilerinin maaşlarını bile ödeyemiyordu, şimdi o vaat ettiği ikramiyeleri nasıl verecek? Hastanelerde sabahın 4'ünde kuyruk olurdu. Demirtaş'ın konuşmaları da tansiyonumu yükseltiyor. Hangi yüzle Meclis'e girebilecek? Kılıçdaroğlu da dersine iyi bir çalışsın. Hükümet her tarafa yol yapıyor, havaalanı yapıyor. Ne istiyorlar bu hükümetten? Millet kör değil artık.” Seracettin Atmaca ise “Rahmetli Erbakan'dan sonra ne Mustafa Kamalak ne de başka biri onun yerini tutamaz. Artık Türkiye'ye ne Kürt sorunu ne Alevi ne de Çerkes sorunu var. Ben Kürt'üm ama burada çok rahat yaşıyorum. Kimse bizi eskisi gibi hor görmüyor. İnşallah 8 Haziran'da koalisyon olmayacak” şeklinde konuştu.


#seçim otobüsü
#yenişafak
#Özgün Gökdemir
9 yıl önce