|

Hamas'tan Türkiye'ye tebrik telefonu

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, seçim sonuçlarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu tebrik etti.

Yeni Şafak
11:25 - 2/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:30 - 2/11/2015 Pazartesi
AA

Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, seçim sonuçlarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nu tebrik etti. Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Meşal'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nu arayarak, Türkiye'deki demokrasi şöleni nedeniyle tebriklerini ilettiği" belirtildi. Meşal'in görüşmede Türkiye'de ilerlemenin, güvenliğin ve istikrarın artması, Türk halkına, Filistin davası başta olmak üzere ümmetin davalarına hayır getirmesi temennilerinde bulunduğu kaydedildi.



"Türkiye, dünya barışı için önemli bir ülkedir"


Etiyopya Hükümet Sözcüsü Getachew Reda AA muhabirine yaptığı açıklamada seçimleri oy çoğunluğuyla AK Parti'nin kazanmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.



Seçim sonuçlarından dolayı Türk halkını kutlayan Reda, "Türkiye, dünya barışı için önemli bir ülkedir. Türkiye'nin istikrarı, Ortadoğu'daki ve Avrupa'daki barışa olumlu şekilde yansıyor" dedi.



Türkiye ile Etiyopya arasında güçlü ilişkilerin bulunduğunu kaydeden Reda, "Türkiye, Erdoğan'ın başbakanlık yaptığı AK Parti döneminde Afrika'ya yöneldi" diye konuştu.



#filistin
#hamas
#halid meşal
8 yıl önce