|

İlk başvuru Bahçeli’den

MHP, milletvekili adaylığı için başvuruları almaya başladı. İlk başvuruyu yapan Devlet Bahçeli, yine Osmaniye 1. sıradan aday adayı oldu. Yoğun tempoda miting ve salon toplantıları yapacaklarını belirten Bahçeli, “Geçmişte ihmal ettiğimiz medyayı değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2018 Cuma
Güncelleme: 01:58 - 27/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
24 Haziran seçimleri için milletvekilliği başvurusunda bulunan ilk genel başkan MHP Lideri Devlet Bahçeli oldu
24 Haziran seçimleri için milletvekilliği başvurusunda bulunan ilk genel başkan MHP Lideri Devlet Bahçeli oldu

Seçimlerin erkene alınmasıyla beraber Cumhur İttifakı’nın ortağı olan MHP’de seçim hazırlıkları hız kazandı. Aday adaylığı başvuruları için genel merkezi hazırlayan parti dünden itibaren başvuruları almaya başladı. İlk başvuruyu Genel Başkan Devlet Bahçeli yaptı. Bahçeli, bu seçimlerde de geleneği değiştirmedi ve Osmaniye 1’inci sıradan aday adayı oldu. Bahçeli, başvurusunu tamamladıktan sonra gazetecilere açıklamada bulundu. Bahçeli, “Yoğun bir çalışma ortamına gireceğiz. Biz de bütün çalışmalarımızı tamamlayacağız. Güzel bir seçim olacak inşallah. Bazı yerde miting yapacağız. Bazı yerlerde kapalı salon toplantıları yapacağız. Biraz da geçmişte ihmal etmiş olduğumuz medyayı değerlendirmek istiyoruz. Eğer onlar da biraz kapı aralarsa” dedi.

HAYIRLARA VESİLE

MHP’nin 24 Haziran seçimlerini çok önemsediğini belirten Bahçeli, “Maşallah Cumhur İttifakı hızlı girdi. Bizim adayımız net ve belli. Çalışmaya devam ediyoruz. Seçim takvimine uygun gün ve saatte adaylık başvurusu da yapılacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemiz için çok iyi olacağı kanaati ile seçimlere de çok iyi hazırlanıyoruz. İnşallah sonuçta hayırlara vesile olacaktır...” ifadelerini kullandı. Gazetecilerin hayırlı olsun temennileri üzerine teşekkür eden Bahçeli, “Nasıl bir süreç bizi bekliyor?” sorusuna, “Gayet iyi olacak ülkemiz açısından. Bir partinin sloganına benzedi ama...” karşılığını verdi. MHP’de dün başlayan 27. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı süreci 3 Mayıs’ta sona erecek. Başvurular, parti genel merkezinde yapılıyor.

GÜL UYARIYI DİNLEMELİ

Abdullah Gül’ün muhtemel cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım’ın, “İki tarafa da yaranamazsınız” uyarısını da yorumlayan Bahçeli, “Sayın Başbakan tecrübeli bir siyasetçi. Aynı camianın içerisindeki insanlar birbirlerini çok iyi tanırlar. Önemli bir ikazda bulunmuş. Abdullah Gül ona uyması lazım diye düşünüyorum. CHP ve HDP’nin birbirleriyle ilişkileri çok eskiye dayanıyor. Zaman zaman birbirlerine destek veriyorlar. Herhalde öyle bir süreci tekrar yaşamak istiyorlar” diye konuştu.

#MHP
#Seçim
#Devlet Bahçeli
6 yıl önce