|

İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan 15 ilçede yeniden sayım kararı

İstanbul İl Seçim Kurulu, 15 ilçede geçersiz sayılan oyların yeniden sayımına karar verdi. Bu kararla İstanbul'daki 39 ilçenin tamamında geçersiz oylar sayılacak. Karara göre; geçersiz oylar, geçerli oylarla birlikte aynı torbada bulunuyor ise o oyların tamamen sayılacak. Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı kararla Maltepe 2. Seçim Bölgesinde büyükşehir belediye başkanlığı için kullanılan tüm oylar yeniden sayılacak. CHP'nin il seçim kurulunun aldığı karara itiraz etme hakkı bulunuyor. CHP'nin itirazı kabul edilirse bu kez nihai kararı vermek üzere Yüksek Seçim Kurulu devreye girecek.

19:44 - 4/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 23:47 - 4/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul'da seçim usulsüzlüğü nedeniyle birçok ilçede sandıklar yeniden sayılıyor
İstanbul'da seçim usulsüzlüğü nedeniyle birçok ilçede sandıklar yeniden sayılıyor

İstanbul İl Seçim Kurulu, 15 ilçede daha geçersiz sayılan oyların yeniden sayımına karar verdi.

İl Seçim Kurulu'nun kararıyla, Küçükçekmece, Pendik, Bahçelievler, Üsküdar, Sultangazi, Kağıthane, Avcılar, Sancaktepe, Güngören, Şişli, Arnavutköy, Beylikdüzü, Beşiktaş, Kadıköy ve Beyoğlu'nda geçersiz oyların yeniden sayılacak.

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun aldığı bu karara CHP'nin itiraz etme hakkı bulunuyor. Edinilen bilgilere göre itiraz hazırlıklarını tamamlayan CHP'nin YSK'ya itiraz dilekçesi verecek.

YSK nihai kararı verecek

Yüksek Seçim Kurulu'na CHP'nin itirazı ulaştığında ya reddedecek ya da kabul ederek 'geçersiz oyların sayılmasına gerek yok' diyecek.

YSK'nın her iki durumda aldığı karar kesin sayılacak ve tartışmalara noktayı koyacak.

  • Kartal, Silivri ve Çatalca'da İlçe Seçim Kurullarının kararıyla tüm oyların sayım işlemi ise devam ediyor.
#İstanbul
#Seçim
#Oylar
5 yıl önce