|

Kandil’e de gidip başlarını ezeceğiz

Muhalefetin acınacak durumda olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, ülkenin, milletin güvenliğini tehlikeye atacak hiçbir girişime izin vermeyeceklerini söyledi. Yıldırım, “Nereden gelirse gelsin bu tehdidi yok edeceğiz. Şimdi sıra Kandil’de. Oraya da gideceğiz, bu terör gruplarının orada da başlarını ezeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:20 - 14/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

AK Parti'nin Bayburt, Gümüşhane ve memleketi Erzincan'daki mitinglerinde halka seslenen Başbakan Binali Yıldırım, muhalefet adaylarının evlere şenlik olduğunu belirtti. Terörle mücadelede sonuna kadar gitmeye kararlı olduklarını vurgulayan Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Türkiye siyasetinde bugüne kadar görülmeyen bir seçim dönemi yaşanıyor. Dünyanın her yerinde seçime giren partiler, adaylar milletin önüne çıkıp yapacaklarını anlatırlar, iktidarları 'neden şunu yapmadın, neden bunu yapmadın' diye eleştirirler. Ama bizim muhalefet adayları evlere şenlik. Muhalefet bizi yaptıklarımızla suçluyor. Herhalde siyasette dünyada ilk defa böyle bir şey yaşanıyor. Bir iktidar yatırım yapmakla, hizmet yapmakla suçlanır mı?

MUHALEFET ACINASI DURUMDA

Bu ülkenin muhalefeti maalesef böyle acınası bir durumda. Bunların haline gülsek mi, ağlasak mı, yoksa 'boşver' diyip geçsek mi? 'Boşver' diyip geçelim. Köprü yaptık, 'ne gerek var yıkarız' diyorlar. Hızlı tren yaptık, 'bu göçü artırır' diyorlar. 'Yerli araba yapalım' diyoruz, 'yerli araba yapmak ilkelliktir' diyorlar. 'Külliyeyi, milletin evini yıkacağız' diyorlar.

TEHDİDİ YOK EDECEĞİZ

Türkiye'nin sınırlarının güneyinde terör devleti kurulmaya çalışılıyor. Ülkenin, milletin güvenliğini tehlikeye atacak hiçbir girişime izin vermeyeceğiz. Nereden gelirse gelsin bu tehdidi yok etmek, ülkemizi korumak için Cerablus'a, El Bab'a, Afrin'e gittik mi, orada terör yuvalarını dağıttık mı, zulüm gören insanları zulümden kurtardık mı? Şimdi sıra Kandil'de. Oraya da gideceğiz, bu terör gruplarının orada da başlarını ezeceğiz.

KOŞA KOŞA EDİRNE'YE GİTTİ

Muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarından terörle mücadele, Türkiye'nin bekası, birlik ve beraberliği konularında hiç söz duydunuz mu? Ama neyi gördünüz? Aday olur olmaz koşa koşa Edirne'ye gitti, orada teröre destek veren Selahattin Demirtaş ile görüştü. Sen nasıl Türkiye'nin cumhurbaşkanı olacaksın? Bölücülere, teröristlere destek veren, askeri, polisi, vatandaşı şehit edenlerin cenazesine gitmeyenlere 'ceza veririm' diyenle sen nasıl yol arkadaşlığı yaparsın?

TERÖRLE MÜCADELE DERTLERİ YOK

Cumhuriyetin partisinin düştüğü hale bak. PKK/PYD, DEAŞ hepsi Türkiye'ye karşı bir mücadeleye girmişler. Bunların 'terörle mücadele' diye bir dertleri yok ama Afrin operasyonunu başarıyla yöneten, zafer sancağını burçlara diken İsmail Metin Temel hakkında laf ederler. Siz bu yıkım ekibine yol verir misiniz? Teröriste değil, terörle mücadele edenlerle uğraşanlara geçit verir misiniz?

  • Kimseye boyun eğmedik
  • Başbakan Yıldırım, 16 yıldır şeref ve izzetle ülkeye hizmet ettiklerini belirterek, "Vesayetçilere de darbecilere de teröristlere de pabuç bırakmadık, boyun eğmedik, sizin emanetinizi baş üzerinde tuttuk, milletimizle beraber direndik ve kazandık. Bizim bu yıkım ekibinden farkımız bu. Biz yaptıklarımızı anlatıyoruz. Bunlar ne diyor, Türkiye'nin aydınlık geleceğine, yürüyüşünü durdurmaktan bahsediyorlar. Bu aziz millet taş üzerine taş koyanla, laf üzerine laf koyanı çok iyi tanır" diye konuştu.

Şarkı aynı ama şarkıcılar farklı

Muhalefet adaylarının bir ağızdan aynı şarkıları söylediğini ifade eden Yıldırım, "Şarkıcılar farklı, şarkı aynı. 'Ülke battı, bunlar Türkiye'yi batırdı' diye bas bas bağırıyorlar. Bunların zihniyeti, fikriyatı belli. Ne yaparsan yap, gözünü kapatıyor, güneşi inkar ediyor. Bunların yaptığı bu. Yeni rakamlar açıklandı, bu senenin ilk dört ayında büyüme oranımız geçen yılki gibi yüzde 7,4 oldu, yine dünyada birinci olduk. Türkiye'ye birinci olmak yakışır" dedi. Yıldırım, "Muharrem İnce büyüme 7,4 oldu da ne oldu diyor. Sen bilmek istemesen de millet bilir merak etme. Şu anda Türkiye dünyada en önde gidiyor. THY biz göreve geldiğimizde zarar ediyordu kapanacaktı. Şimdi Avrupa'da birinci oldu. Emeklilerimize biner lira vermeye başladık. Bunu bile çarpıttılar, eksik veriliyormuş. İnşallah ileride daha da fazlasını vereceğiz. Biz bu ülkenin geleceğini inşa ediyoruz" diye konuştu.

  • Bizi sadece yalanda geçtiler
  • Ovit Tüneli'nin yapımının tamamlandığını aktaran Yıldırım, "Türkiye bir kilometre tünel yapamazken, 15 yılda 400 kilometre tünel yaptı. Bizim tünellerimiz 400 kilometreyi buldu ama bunların yalanlarının uzunluğu 500 kilometreyi geçti. Burada bizi geçtiler, doğrusunu söylemek lazım" dedi.
#Binali Yıldırım
#Kandil
#TSK
6 yıl önce