|

O hakimle ne görüştü

CHP’lilerin taşkınlıkları yüzünden sayım işlemi gecikirken, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, Maltepe’de oy sayımını yöneten Hakim Süleyman Bayar ile başbaşa görüştüğü ortaya çıktı. ‘Kurul sayısı’ kavgasından sonra sayımı erteleyen Bayar’ın, karar gerekçesinde CHP’lilerin saldırılarından hiç bahsetmezken, AK Parti ve MHP temsilcilerini suçlaması dikkat çekti.

Fatih Özer
04:00 - 14/04/2019 Pazar
Güncelleme: 01:20 - 14/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Canan Kaftancıoğlu (Ortada)
Canan Kaftancıoğlu (Ortada)

Tüm oyların sayıldığı İstanbul Maltepe’de şaibe iddiaları dinmiyor. Yasalara aykırı olması rağmen ilçe ve il dışından atanan sandık kurulu üyeleri ve terörle bağlantılı isimlerin sandıklarda görevlendirilmesinden sonra şimdi da sayım kurulları konusunda gerilim yaşandı. İlçe seçim kuruluna başvurarak sayım yapan kurul sayısının 12’den 2’ye düşüren, ardından da “AK Parti süreci yavaşlatıyor” propagandası yapan CHP, önceki akşam taktik değiştirdi.

POLİSİ DARP ETTİLER

AK Parti’nin “Kurul sayısı 12’ye çıksın” teklifini kabul eden CHP, gecenin ilerleyen saatlerinde olay çıkardı. Sayım sürerken CHP ve Saadet Partisi birlikte hareket ederek kurul sayısının 32’ye çıkarılması yönünde teklif verdi. AK Parti ve MHP ise önceden tebliğ edilmediği için hazırlık yapmadıklarını belirterek tepki gösterdi. Bu sırada başlayan tartışma arbedeye dönüştü. CHP Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Hüseyin Yıldız ve Mahir Başarır tavırlarıyla tansiyonu yükseltti. Başarır, olaylar sırasında polisleri de darp etti. Olaylar büyüyünce çalışmalar iptal edildi.


ORADA NE GÖRÜŞTÜNÜZ

Ancak asıl skandal bundan sonra patladı. AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı’nın iddiasına göre CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sayımların yapıldığı Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne geldi. Kaftancıoğlu burada Maltepe İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Süleyman Bayar ile başbaşa görüştü. Bütün kurul üyeleri çıktıktan sonra gerçekleşen ikili görüşmeyi uzaktan görüntüleyen AK Partililer, iki isme de tepki gösterdi.

  • AK Parti ve MHP’yi suçladı
  • CHP’li Canan Kaftancıoğlu ile görüşmenin hemen ardından 1. Seçim Kurulu Başkanı Hakim Süleyman Bayar, 2. Seçim Kurulu Başkanı Bahar Efe ve Müdür Vekili Emel Kaplan imzalı bir karar alındı. Kararda polis tartaklayan, yasak olmasına rağmen sayım yerinde kamera kaydı yapan CHP'lilere hiçbir atıfta bulunulmadan doğrudan AK Parti ve MHP'nin temsilcileri suçlandı. Kararda, "Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanları bağırarak salona girip çalışma ortamını engellemeleri, sayım için görevlendirildikleri parti gözlemcilerini geri çağırarak dışarı çıkartmaları, kargaşa ve kavga ortamı yaratmaları nedeniyle..." gibi suçlayıcı ifadelere yer verdi.
#​CHP
#Maltepe
#Canan Kaftancıoğlu
#Süleyman Bayar
5 yıl önce