|

Sıra konfor döneminde

Çorumlular, 24 Haziran’da dış güçlerin oyunlarının yerle bir olacağını söylüyor. Türkiye’nin kendi yolunu çizmeye başladığını belirten Çorumlu seçmen, “15 senede Türkiye’nin dışarıya karşı duvarları örüldü. Şimdi de içinin dekoruna, konforuna geçilecek. Artık ilk defa Türkiye hakkında başkaları yol çizemiyor” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:30 - 26/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Neşe Sanem Yalım
Neşe Sanem Yalım

24 Haziran seçimlerine giderken meydanlarda ısınmaya başladı. Türkiye’nin kendi yolunu çizmeye başladığını belirten Çorumlular, “15 senede Türkiye’nin dışarıya karşı duvarları örüldü. Şimdi de içinin dekoruna, konforuna geçilecek” diyor. Yeni Şafak ve tvnet ekibinin görüştüğü Çorumluların seçimden beklentileri şöyle:

EN İYİ ÇALIŞAN AK PARTİ

Yirmi sene esnaflık yaptığını anlatan Necip Kara, “Gelmiş geçmiş hükümetlerin arasında en iyi çalışanı AK Parti. Hastaneye gidip kuyruk bekliyorduk, emekliler maaş kuyruğunda ölüyorlardı” diye konuştu.

DAHA İYİSİ YOK

Mehmet Kılıç seçimlerde fazla düşünmenin gereğinin olmadığını belirterek, “Reisimiz var anlatmaya gerek yok” dedi. Oyunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullanacağını söyleyen Halil Yılmaz ise “Erdoğan’dan iyisini bulmayız” ifadelerini kullandı.


YOLUMUZU ÇİZİYORUZ

Mimar Neşe Sanem Yalım “Bir evi yaparken bile iki sene geçiyor. 15 senede Türkiye’nin dışarıya karşı duvarları örüldü. Şimdi de içinin dekoruna, konforuna geçilecek. Artık ilk defa Türkiye hakkında başkaları yol çizemiyor” diye konuştu. Abdulkerim Aykaç da muhtemel yönetim değişikliğinde yaşanacak sıkıntıya dikkat çekerek, “Eğer hükümet değişikliği olursa Türkiye’nin durumunun pek iyi olmayacağını tahmin ediyorum. Yeni anayasa daha tam düzene girmedi. Yeni gelecek hükümet onu yeniden bir düzene sokmak isteyecek. Sonra işler karışacak” ifadelerini kullandı.

BBP’NİN GELMESİ GÜZEL OLDU

Avni Coşkun şunları söyledi: ”AK Parti ile MHP arasındaki ittifaka sonra BBP’nin de katılması güzel oldu. Erdoğan’ın Arap coğrafyasında mükemmel bir otoritesi var. Böyle bir lidere Türkiye’nin ihtiyacı var. Onun için lider değişimi Türkiye’ye sıkıntı verir.” Seçimlere parti gözüyle bakmadığının altını çizen Ayşegül Bağcı, “Vatanımıza milletimize sahip çıkan insan gelsin. Erdoğan’ın karşısına çıkan adayların koltuk sevdasında olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.


OYUNLARI GÖRÜYORUZ

Türkiye üzerinde yapılan planları gördüğünü söyleyen Ümit Terziöz de, “Seçimlerde Erdoğan’ın başarılı olmaması için oyunlar oynanıyor. Dış güçlerin projeleri var. Ekonomi üzerinde oyunlar oynanıyor. Ekonomi üzerinden hükümete operasyon gerçekleştiriliyor” dedi.

ERDOĞAN’IN VİZYONU VAR

Yusuf Eder de “Diğer adaylar Tayyip Erdoğan gibi bir lider değiller. Erdoğan’ın bir vizyonu var” ifadelerini kullandı.


Başkanlık iyi olacak

İlk defa oy kullanacak Murat Yıldırım, “Başkanlık sistemi gelecek; ben daha iyi olacağına inanıyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ın başımızda olmasını istiyorum. O bizi iyi yönetiyor” derken, seçimlerde istikrarın kazanacağını söyleyen Elvan Akar da “Her şey görüldüğü gibi ortada. Karşısında aday yok” diyerek Erdoğan’ın kazanacağını düşünüyor.


Dış güçleri yerle bir edeceğiz

Osman Metin “Şu an gündeme baktığınız zaman tek Türkiye olarak değil. Ortadoğu’daki çevrilen oyunları gördüğünüz zaman tek karşı çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan. MHP’li biri olarak, bence, Erdoğan iyi bir çizgide gidiyor” ifadelerini kullandı. Seçimlerde birlik ve beraberliğin çıkacağını düşündüğünü söyleyen Serpil Metin de “Dış güçleri yerle bir edeceğiz. Cumhur İttifakı ile iyi bir karar verdiler. Birlik her zaman iyidir” dedi.


İnce’ye fark atar

İnsanların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güvendikleri için oy verdiğini söyleyen Doğukan Gül, “Diğer cumhurbaşkanı adaylarına göre Erdoğan alır. AK Parti ile birlikte Türkiye'de her şey değişti. Asgari ücret arttı” dedi. Doğukan Gül’ün babası Hasan Gül de, “Şu dönemde hayvancılıkta olsun, desteklemede olsun her alanda gelişme var. AK Partili de değilim. Dış güçlere karşı Erdoğan'ın Türkiye'nin hakkını savunmasını takdirle karşılıyorum. Muharrem İnce’nin biraz başarısı var. Onun da sayılır oyu var ama Erdoğan ona fark atar” diye konuştu.

#Seçim
#Çorum
#Yeni Şafak
6 yıl önce