|

Türkiye’yi yönetmek çırakların değil ustaların işi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kampanyasını uçuk vaatler ve iftiralar üzerine kuran CHP’nin adayı Muharrem İnce’ye yüklendi. Erdoğan, “Aslında komik adam. Kimi zaman yalan dolanla, kimi zaman atıp tutarak zaman geçiriyor. Bu kişiye ülke emanet edilir mi? Türkiye’yi yönetmek çırakların işi değil. Usta işi usta” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:13 - 2/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
2,1 milyon kişi bu sahuru izledi
2,1 milyon kişi bu sahuru izledi

Adıyaman'da meydanı dolduran on binlere seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP ve HDP'ye sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, özetle şunları söyledi: Bu süreçte dargınlık, kırgınlık yok. Sakın ha, dargınlık yok. Oy namustur. Oyunuza lütfen sahip çıkın. Oyunuza sahip çıkmanız geleceğinize sahip çıkmanızdır. Türkiye için milletimiz için hayata geçirecek proje olan parti kendisi için oy ister. Cumhurbaşkanlığında, Meclis’te ne kadar güçlü olursanız ülkeye o kadar iyi hizmet edersiniz.

ŞAŞKIN YÜZLERİ GÖZÜMÜN ÖNÜNDE

Bugün bakıyoruz, 24 Haziran için kendisine değil başka partilere, başka adaylara destek isteyenler var. Ana muhalefet partisi bir süre önce ne yaptı? Milletvekillerini pazara çıkardı. 15 milletvekilini birden paket yapıp bir başka partiye servis etti. Ne olduğunu nereye gittiklerini anlayamayan milletvekillerinin şaşkın yüzleri hala gözlerimin önünde. O paketlendikleri partinin sıralarına bile gelmediler.

KUYRUKLARI BİRBİRİNE DOLANACAK

Şimdi de aynı partinin genel başkanı ve sözcüleri, ‘şu parti illa barajı geçmeli’ diyerek, adeta seçmenlerini işportaya çıkarıyor. “Bu partiyi Meclis’e sokmak için kendi seçmenlerini onlara yönlendiriyor. Şimdi bir şey söylüyorum. Atalarımız demiş ki, “tarlada işi olmayanın, harmanda yüzü olmaz” Sahada seçmenini ona buna peşkeş çeken partinin, ülke yönetiminde iddiası zaten yok demektir. Kafalarındaki 40 tilki artık 24 Haziran’da başka yere kaçacak. Yakında hepsinin kuyrukları birbirine dolanacak.

HANGİ AKLA HİZMET EDİYORSUN

Şimdi cezaevinden aday olan bu zat. Muharrem, sayın Muharrem ince ince Edirne’ye gittin. Sen hangi akla hizmet ediyorsun? Neymiş adaymış, serbest bırakılması gerekiyormuş. Sen ne diyorsun ya? Neyi serbest bırakıyorsun. Şimdi cezaevinden esip yağan zatın elinde 53 vatandaşımızın kanı var. Onca oy alıp Meclis’e girdiler de ne oldu? Ekranlarda saz çalıyor diye pazarlananlar, arka tarafta milletimize kurşun sıkanların sırtını sıvazlıyorlardı.

BUNLAR BERABER YOL YÜRÜYOR

CHP, PKK bunlar beraber yol yürüyor. Ülkemizi yurt dışında kötülemenin, meydanlarda vatandaşlarımızı devletlerine karşı tahrikleri dışında ne icraatları var? Görevlendirdiğimiz kayyumlar o belediyeleri şu anda pırıl pırıl hale getirdiler. Onların kan akıttığı musluklardan artık su akıyor su. Onların teröristlerin emriyle delik deşik edip bıraktığı sokaklar, caddeler şimdi pırıl pırıl hale geldi.

BU İŞ ÇIRAKLARIN DEĞİL USTALARIN İŞİ

Şimdi cumhurbaşkanı adaylarına bakıyoruz. Bir kısmını zaten zikretmiyorum, onlar zaten cumhurbaşkanlığına değil isimlerini oy pusulalarına yazdırmaya aday. Geriye kala kala ana muhalefet partisinin adayı kalıyor. Onu da bir süredir meydanlarda televizyonlarda seyrediyorsunuz. Aslında komik bir adam. Kimi zaman yalan dolanla, kimi zaman atıp tutarak insana hoş vakit geçirtiyor. Ama böyle kişiye ülkenin yönetimi emanet edilir mi? Türkiye’yi yönetmen çırakların işi değil. Usta, usta… Baş usta


Sahurda izleyici rekoru

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir öğrencinin sosyal medya aracılığıyla yaptığı davet üzerine sürpriz ziyaret gerçekleştirdiği yurtta gençlerle sahurda bir araya geldi.

Erdoğan, bir öğrencinin önceki gece sosyal medya hesabı Twitter üzerinden "Sayın Cumhurbaşkanım, bir gece de bizim Hüseyin Gazi Yurdu'nda sizi misafir etsek de sahuru birlikte yapsak?" davetine, "Çayınız hazırsa geliyorum" yanıtını verdi. Altındağ'daki yurda sürpriz ziyaret gerçekleştiren Erdoğan'ı kapıda, kendisine davette bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Güngör Atak karşıladı. Öğrencilerle yurdun yemekhanesine geçen Erdoğan, gençlerle sohbet ederek sahur yaptı. Sahur buluşması, Erdoğan'ın resmi Twitter hesabından da yayımlandı. Ayrıca öğrenciler de bu anları Facebook ve Twitter üzerinden eş zamanlı canlı yayınladı. Erdoğan'ın gençlerle sahuru, sosyal medyada izleyici rekoru kırdı. Facebook ve Twitter üzerinden sahurda yapılan eş zamanlı canlı yayınlar, toplamda 2,1 milyon izlenmeye ulaşarak, 2018'in en fazla izlenen yayını oldu.

  • UBER İŞİ BİTTİ
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul’da Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin iftarına katıldı. Burada davetlilere seslenen Erdoğan, otobüsçülere vergi ödemelerinde kolaylıklar getirileceğini söyledi. Ücretsiz taşınan yolcular için özel halk otobüslerine yapılan ödelelerin de arttırılacağını ifade eden Erdoğan, en büyük müjdeyi ise taksicilere verdi. Erdoğan şunları kaydetti:
  • Bir başka düzenlemeyi de taksici esnaf için gerçekleştirdik. D2 Yetki Belgesi’ne dayalı olarak taksici esnafımıza alternatif hizmet verilmesi, mevzuatımız açısından zaten mümkün değildi. Uygulamadaki bu yanlış anlaşılmayı düzeltecek adımları hem Ulaştırma Bakanlığımız hem İçişleri Bakanlığımız hem de belediyemiz attı.

BANA NE AVRUPA’DAN

Taksici esnafımızın da burada durup kendini bir muhasebeye, murakabeye tabi tutması gerekiyor. Hem teknik kalite anlamında hem de müşteri ilişkileri bakımından hizmet standartlarını yükseltmeyen bir mesleğin varlığını uzun süre devam ettirebilmesi mümkün değildir. Bir de bu UBER muber diye bir şey çıkmış. O iş bitti. Artık böyle bir şey yok. Geçenlerde bunu zaten Sayın Başbakan açıkladı. Bizim taksicilik sistemimiz var kardeşim, nereden çıktı bu iş? Avrupa’da varmış, bana ne Avrupa’dan. Bunun kararını biz vereceğiz. Bu konuyla ilgili Sayın Vali, bütün yetki sizde. İçişleri Bakanlığımız talimatı verdi. Öyle kendine göre yok özel taksicilik sistemi mi, Uber mi, bilmem ne, yok böyle bir şey ya, kusura bakmasınlar. Bunların üzerine trafik gidecek, gereğini yapacak. Çünkü biz taksilerimizin, taksicilerimizin hakkını birilerine kaptıramayız, yedirtemeyiz.”

  • Yerli otoda CEO Karakaş
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün NTV’de soruları cevapladı. Bir soru üzerine Muharrem İnce’nin yerli oto konusundaki çıkış larını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje için atanan CEO’nun kim olduğunu açıkladı. Erdoğan, “5 kişi çıktı ve bir konsorsiyum oluşturdu. Şimdi başına de Mehmet Gürcan Karakaş diye bir arkadaşımızı Bosch’tan transfer ettik. Bu arkadaşımızla beraber inşallah bu süreci başlatacağız” dedi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Seçim
6 yıl önce