|

Vicdansızlık

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu gibi Suriyelileri hedef aldı: Bayramlarda 72 bin kişinin kısa süreliğine Suriye’ye gidip geri geldiğini söyleyen İnce, “Demek ki şartların uygun. Ne diye geliyorsun benim ülkeme? Gittikten sonra kapatırım kapıyı kalırsın. Burası aş evi mi?” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:40 - 26/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
 Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu gibi Suriyelileri hedef aldı
Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu gibi Suriyelileri hedef aldı

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu gibi hedefine Suriyelileri oturttu. İnce, Suriyeli mülteciler üzerinden oy kazanma uğruna ırkçı bir yaklaşım sergiledi.

Muharrem İnce, önceki akşam katıldığı bir televizyon programında Suriyeli mülteciler için şu şekilde konuştu: “Bayramda gidiyor 72 bin kişi, 1 hafta, 10 gün kalıyor, sonra geri dönüyor. Yok böyle bir dünya. Eğer sen gidip 10 gün kalıp geri gelebiliyorsan kal orada devamlı. Ne diye geliyorsun, tatile mi geliyorsun? Böyle bir yapı yok. 4 milyon Suriyeli Türkiye'de, bayramda 72 bini tatile gidiyor Suriye'ye, sonra geri geliyor.

DÜNYADAN HABERİ YOK

Demek ki şartların uygun. Ne diye geliyorsun benim ülkeme? Gittikten sonra kapatırım kapıyı kalırsın. Burası aş evi mi?"

Mülteci Hakları Derneği yetkilileri, yaptıkları açıklamayla İnce'ye tepki gösterdi. Dernek tarafından yapılan açıklamada İnce'nin Suriye'nin ve bölgenin gerçeklerinden habersiz olduğunun anlaşıldığı kaydedilirken "Sayın İnce, Suriyelilerin yaşadıklarından habersiz olduğu kadar sınır illerinde yaşayan milyonlarca Türkiye ve Suriyelinin birbirleriyle akraba olduğunu, sadece Türkiye'den değil Suriye'den de Türkiye'ye bayramlaşmak için gelip sonra geri dönenler olduğunu bilmediğini de göstermiştir. Suriye'de çatışma oranı azalsa da halen savaş ortamı devam etmektedir. Milyonlarca insanın evleri barkları bulunmamaktadır" denildi. İnce'nin ırkçı sözlerine sosyal medya kullanıcılarından da tepki yağdı.

  • CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu gibi Suriyelileri hedef aldı. Bayramlarda 72 bin kişinin kısa süreliğine Suriye’ye gidip geri geldiğini söyleyen İnce, "Demek ki şartların uygun. Ne diye geliyorsun benim ülkeme? Burası aş evi mi?" dedi.
#Muharrem İnce
#CHP
6 yıl önce