|

Masharawi: Dünya ülkemi yanlış tanıyor

Festival''de Onur Ödülü'ne değer görülen Yönetmen Rashid Masharawi, İnönü Üniversite''sinde düzenlenen Master Class çalışmasıyla öğrencilerle bir araya geldi.

Cihan
00:00 - 20/11/2013 Çarşamba
Güncelleme: 15:28 - 20/11/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Masharawi: Dünya ülkemi yanlış tanıyor
Masharawi: Dünya ülkemi yanlış tanıyor

Malatya Valiliği''nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından ve Barya Akademi Yakup Öztürk Sinema Kulübü''nün ana sponsorluğunda, T.C Kültür Bakanlığı, Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Malatya Sanayi ve Ticaret Borsası, Fırat Kalkınma Ajansı destekleriyle gerçekleşen 4. Malatya Uluslararası Film Festivali, film gösterimleri, söyleşiler ve Rashid Masharawi Master Class çalışmasıyla dördüncü gününde de keyifle devam etti.

Festival''de Onur Ödülü'ne değer görülen Yönetmen Rashid Masharawi, İnönü Üniversite''sinde düzenlenen Master Class çalışmasıyla öğrencilerle bir araya geldi. Rashid Masharawi, Filistin''in, sadece savaşın olduğu bir yer olarak lanse edilmesinden çok rahatsız olduğunu, dünyanın kendilerini ya kahraman ya kurban olarak ya da terörist olarak gördüklerini söyledi. Masharawi, bu noktada görevinin, sinemayla Filistin''in yanlış aktarılan imajını düzeltmek olduğunu vurguladı. Ama bunu yaparken de bir fikri empoze etmek derdinde olmadığını, sadece insanların ne düşüneceğine karar vermelerine yardımcı olduğunu belirtti. Masharawi, ''Bu iyi, bu kötü demem. Ben haddimi bilirim.'' dedi.

"Klasik yapı insan ruhuna katkı sağlamaz"

Festivalin yan etkinlikleri çerçevesinde Derviş Zaim de İnönü Üniversitesi''nde öğrencilerle bir araya gelen isimler arasındaydı. Tabutta Rövaşata, Filler ve Çimen, Çamur, Cenneti Beklerken ve Nokta filmlerinin usta yönetmeni Derviş Zaim, ''Sinemada Klasik Yapıyı Gelenekle Aşmak'' başlıklı atölye çalışmasında klasik sinemayı anlattı. Klasik sinemanın Aristocu bir yapıyı öngördüğünü belirten Zaim, "Klasik yapının insan ruhuna bir katkıda bulunmadığı söylenir." diye ifade etti.

10 yıl önce