|

"Şehrin Kelebekleri" film festivali

Sanat aracılığıyla Türkiye ile İran ortak yapımlarını güçlendirmeyi ve çocuklar için daha güzel bir yaşam sunabilmeyi hedefleyen "Şehrin Kelebekleri" film festivalinin İstanbul ayağı yarın başlayacak.

Aa
00:00 - 23/11/2013 Cumartesi
Güncelleme: 09:59 - 23/11/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
"Şehrin Kelebekleri" film festivali
"Şehrin Kelebekleri" film festivali

Türkiye'den ILLUSIONIST LAB'ın öncülüğünde ve birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle, "Bir İmajın Uçuşu, Bir Değişimin İmajı" sloganıyla düzenlenen "çocuk" temalı festival, bugün saat 10.00'da Kadıköy Kültür Merkezi'ndeki etkinlikle "merhaba" diyecek.

Türkiye'den yönetmen ve belgesel yapımcıları Ertuğrul Karslıoğlu ve Hasan Özgen'in yanı sıra İran'dan da çok sayıda yönetmen ve yazarın seçici kurulda bulunduğu festivalin ilk gününde, İranlı yönetmenler Ehsan Abdipour'a ait "Yapayalnız" ve Abolfazl Jalili'nin "Toprağın Dansı" filmleri, ayrıca festival kapsamında yarışmaya katılan kısa metrajlı bazı Türk filmleri gösterime sunulacak.

Festivalin pazar günü aynı yerde yapılacak etkinliğinde ise Vahid Nik Khah Azad'ın "Üvey Çocuk", Ebrahim Foruzesh'ın "Sevmek İçin Bir Zaman" ve Amir Shahab Razavian'ın "Zaman Yolculuğu" filmlerinin yanı sıra festivaldeki yarışmaya katılan kısa metrajlı bazı İran filmleri gösterilecek.

Türkiye ve İran'dan çok sayıda kişi ve sivil toplum kuruluşunun aktif destek verdiği festivalde; çocuk işçiler, sokak çocukları, çocuklar ve barış, çocuklara karşı şiddet, çocuklar ve aile, eğitim, çocuk hakları, sanat ve edebiyat konularında belgesel, drama, 100 saniyelik filmler ve uzun metrajlı filmler yarışıyor.

"Çocuk Bakışı" adlı bir kategoriye de sahip festivalde, çocuklar kendi çektikleri filmlerle yer alırken, çocuklar için etkinlikler ve çocuk yeteneklerin keşfi yarışması bulunuyor.

Finali, 26-27 Kasım'da Tahran Milad Tower'da gerçekleştirilecek festivalde, jüri tarafından belirlenecek İranlı ve Türk yönetmenlerin yaptığı iki filme onur ödülü verilecek.

10 yıl önce