|

SON DAKİKA! Kayseri’de patlama! 14 ŞEHİT 56 yaralı SON DAKİKA HABERLERİ

Son dakika haberleri: Kayseri’de sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlama sonucunda ise 14 askerimiz şehit oldu. Alınan son dakika haberlerine göre patlama, Erciyes Üniversitesi önünde halk otobüsünde meydana gelirken, otobüsün içerisinde çarşı iznine çıkan askerlerin olduğu bilgisi gelen son dakika haberleri içerisinde. İşte Kayseri’deki patlamaya ilişkin son dakika bilgileri.

Yeni Şafak
15:47 - 17/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:11 - 17/12/2016 Cumartesi
Diğer

Son dakika!

Kayseri'de 14 askerimiz şehit ve 56 kişi de yaralı.

Kayseri'de sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlama sonucunda ise 13 askerimizin şehit olduğu ve yaralıların olduğu bilgisi paylaşıldı. Patlama, çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsü içerisinde gerçekleşti. Patlamanın ardından ise olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri de sevk edildi. İşte son dakika Kayseri haberleri ve patlamaya ilişkin açıklamalar.



Kayseri'de şehit sayısı 14'e çıktı


Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altında olan bir askerin daha şehit olduğunu söyledi. Şehit sayısının 14'e yükseldiğini belirten Prof. Kudret Doğru, ayrıca bir özel hastanedeki bir askerin de durumunun kritik olduğunu ifade etti. Prof. Kudret Doğru, "Sabah gelen hastalara derhal müdahaleler yapıldı. Çok kısa sürede yaralılara müdahale yapılması sağlandı. Bir süre sonra Bakanlarımız hastalarımızı ve bütün askerlerimizi ziyaret ettiler. Özellikle il dışından gelen hasta yakınları ile ilgili gerekli organizasyonları da yapmaya devam ediyoruz" dedi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri'deki saldırıda yaralanan

55 kişiden 12'si

yoğun bakımda olduğunu ve

8 şehidin kimliği

nin belirlendiğini söyleyerek, “Türkiye'de terör bitecektir ve biz bunda karalıyız. Bu eylem türü dünyadaki en alçak eylem türüdür. Misliyle mukabele edileceğini ve edildiğini bildirmek istiyorum. Terörle mücadelede karalıyız" dedi.



TSK tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre 13 ASKERİMİZ ŞEHİT 56 kişi de yaralı.






Kayseri Valiliği: Saldırı, bomba yüklü araçla yapıldı. Saldırıda şehit ve yaralılarımız var


Patlamaya, otobüsün hemen yanına yaklaşan bir aracın sebep olduğu öğrenildi. Patlamada ilk belirlemelere göre hayatını kaybedenler ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.





AHABER'e bağlanan gazeteci İsmail Şahin olayın bir bombalı saldırı olabileceği üzerinde durulduğunu söyledi. Görgü tanıklarının bombalı araçla saldırı yaptığını söyleyen Şahin, araçta çarşı iznine çıkan askerlerin olduğunu söyledi. Gazeteci Engin Gökdemir ise sabah saatlerinde net olmayan bilgilerde başka bir aracın belediye otobüsü yanına yaklaşarak infilak ettirildiğini söyledi. Bu bölgenin vatandaşlar tarafından çok sık kullanıldığını belirten Gökdemir, bu gölgede öğrencilerin de yoğun olduğunu söyledi.



DHA Kayseri Büro Şefi Oktay Ensari'nin aktardığı bilgilere göre kampüsün ana girişi yakınında 71 plakalı bir araç belediye otobüsüne yaklaşarak saldırıyı gerçekleştirdi.



Başbakan Yıldırım, Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin ilgili bakanlardan bilgi aldı.

Başbakan Binali Yıldırım, Kahramanmaraş'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda, Kayseri'de meydana gelen terör saldırısı hakkında ilgili bakanlardan bilgi aldı.



Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu özel halk otobüsüne yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısına dair, ilgili bakanlarla bir araya geldi.



Kahramanmaraş'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda ilgili bakanlarla bir toplantı yapan Başbakan Binali Yıldırım, terör saldırısına ilişkin bakanlardan bilgi aldı.





Kayseri'de yaralılar için kan anonsu yapıldı

Kayseri'de meydana gelen patlamanın ardından yaralılar için kan anonsu yapılıyor.


Kayseri'de sabah saatlerinde halk otobüsünün geçişi sırasında Erciyes Üniversitesi önünde meydana gelen patlama sonrasında, hastanelerde yaralılar için kan bağışı anonsu yapılmaya başlandı.





İçişleri bakanı Süleyman Soylu: “Terör bizi yıldıramayacak"

İçişleri bakanı Süleyman Soylu, terörün kendilerini yıldıramayacağını söyledi.


Kayseri'de meydana gelen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ basın mensuplarına açıklamada bulundu.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Mili Savunma Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok Kayseri'ye geldi. Kayseri Valiliğinde basın mensuplarına açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörün oluşturmaya çalıştığı yılgınlığa izin vermeyeceklerini söyledi. bakan Süleyman Soylu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:



“Bugün Kayseri'de ülkemizin başına gelen bu olay hepimizi derinden üzmüştür. Bu, ülkemizin birliğine ve beraberliğine kasttır. Buradan Türkiye'nin terörle mücadelesinde geri adım atmasının hesabı yapılıyorsa, bilinmelidir ki, bu terör saldırıları bizim terörle mücadeledeki kararlılığımızı etkilemeyecek. Miletimizle, hükümetimizle, devletimizle bu kararlılığı net bir şekilde sürdüreceğiz. 15 Temmuz'da Türkiye'yi istila edemeyenler, bugün Türkiye'yi terörle yıldırmaya ve insanımızı umutsuzluğa sevk etmeye çalışıyorlar. Türkiye'de terörün belini kırmaya kararlıyız. Bu eylemler dünyanın en alçak eylemi. Misliyle mukabele edileceğini bildirmek istiyorum. Güvenlik kuvvetlerimize, hükümetimize, devletimize, kahramanlarımıza güvenmeye ve sağ duyuya davet ediyorum. Sabırlı olacağız ve bunu ortadan kaldıracağız. Terörün istediği olumsuzluk oluşturmaktır, buna izin vermeyeceğiz. Kayseri'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Yaralı evlatlarımıza Allah'tan şifa diliyoruz. Olağanüstü hızlılıkla evlatlarımız hastaneye yetiştirildi. Sabah Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Enerji Eski Bakanımız Taner Yıldız Bey, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ve Çevre ve Şehir Bakanımız Mehmet Özhaseki ile buraya geldik. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun".



Sağlık Bakanı Recep Akdağ

ise yaralıların halen daha tedavi görmekte olduğunu belirtti ve halkı metanete davet etti. Bakan Recep Akdağ, “Hastanede elli beş yaralı var 38'i Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, 9'u Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, diğerleri özel hastanede. 6'sının hayati tehlikesi var Sağlık çalışanları canla başla ayaktaydılar. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da hizmetlerine devam edecek. Terör toplumun sabırsız ve yılgın hale getirmek istiyor. Bunu kardeşlik ruhu içerisinde aşacağımızı bildiriyorum. Şehit ailelerine baş sağlığı diliyorum" dedi.





#Kayseri
#Patlama
#Son dakika
7 yıl önce