|

Dünya 4 yaşındaki Messi'yi konuşuyor!

Kendisinden iki yaş büyüklerle oynadığı maşta 10 gol atan 4 yaşındaki Archie Shepherd'ı dev takımlar yakından takip ediyor. Herkesin Messi'ye benzettiği küçük golcü, büyüyünce Ronaldo gibi olmak istiyor.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 20/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 13:30 - 20/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Dünya 4 yaşındaki Messi'yi konuşuyor!
Dünya 4 yaşındaki Messi'yi konuşuyor!

Bugün futbolla fazla ilgili olmayanlar bile Messi adına aşinalar. 15 yıl sonra aynı şey Archie Shepherd için de geçerli olabilir.

İngiltere'de yaşayan 4 yaşındaki Archie Shepherd, şimdiden 'mini Messi' olarak adlandırılıyor ve oynadığı futbolla belirli bir hayran kitlesi kazandı. Son olarak, County Park FC takımı ile kendisinden iki yaş büyük çocuklardan kurulu rakip takımın filelerinin tam 10 kez havalandırınca, Shepherd'ın ünü önce bölgesini sonra da ülkesini aştı. Pek çok kişi yeni Messi'nin o olacağını konuşmaya başladı.

Shepherd'ın yeteneği ilk olarak yaz kampına katıldığı Chelsea'de keşfedildi. Şu sıralar hem Arsenel'in hem de West Ham'ın U-6 akademi takımları ile antreman yapan küçük golcüyü pek çok takım yakın takibe aldı.

Babası Pat Shepherd, futbolun 4 yaşındaki oğlu için yemek ve uyku gibi gereksinim olduğunu söyledi ve küçük golcünün 'şimdilik kısa futbol serüvenini şöyle anlattı:

'Bebekliğinden beri oyuncaklara ilgi göstermedi, sadece futbol topu istedi. 3 yaşından beri futbol kulüplerinde oynuyor. Oynamaktan asla bıkmıyor ve karşısındakinin kendisinden büyük olup olmamasını umursamıyor. Yaşına göre boyu ve kilosu normal ama yetenekleri yaşıtlarının çok ötesinde. Onu izleyen pek çok kulüp var ama biz onun biraz daha büyümesini bekliyoruz.'

Messi değil Ronaldo hayranı

Babası ayrıca pek çok kişinin oğlunu Messi'ye benzettiğini belirtti. Ama futbolu çok sevdiğini söyleyen küçük golcü, 'büyüyünce Christian Ronaldo gibi olmak istiyorum' dedi.


11 yıl önce