|

61. dakika şovunu yanlış anladılar!

Juventus-Trabzonspor maçına geniş yer ayıran İtalyan Tuttosport gazetesi Trabzonsporlu taraftarların 61. dakika şovundan da bahsetti. Lakin İtalyan basını bu şovu okuyucularına yanlış şekilde aktardı.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 21/02/2014 Cuma
Güncelleme: 16:51 - 21/02/2014 Cuma
Yeni Şafak
61. dakika şovunu yanlış anladılar!
61. dakika şovunu yanlış anladılar!

Tuttusport Gazetesi, Juventuslu taraftarların, kulübü protesto ederek maça maça ilgi göstermediğini buna karşılık Türk taraftarların kendilerine ayrılan yeri doldurduğunu yazdı. Gazete, Bordo-Mavililer'in 61. dakikada Trabzon'un 1461'de Bizans'tan alınışını geleneksel şekilde kutladıklarını da yazdı.

İtalyan gazetesi bu yanlış bilgiyi iki takımın eşleşmesinden sonra da vermiş, 'Birdenbire sis bombalarının atıldığı, meşalelerin yakıldığı, gürültünün hiç eksik olmadığı anlar başlar. 61'deki cehennem 1461 yılının anısına yapılır' ifadelerini kullanmıştı.

Her ne kadar rakamsal olarak Trabzon'un Pontus Rum İmparatorluğu'ndan alınış tarihiyle benzerlik gösterse de Trabzonsporlu taraftarlar, il plaka kodları 61 olduğu için bu dakikada kutlama yapıyor.

Ceza gelebilir

Öte yandan, Juventus Arena'daki maçın yaklaşık 1 dakika durmasına neden olan meşaleli 61. dakika şovu nedeniyle Trabzonspor'a ceza verilmesi bekleniyor.

10 yıl önce