|

Akdeniz spor şöleni başladı

10 gün sürecek oyunların açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IOC Başkanı Jacques Rogge, ICMG Başkanı Addadi katıldı.

.
00:00 - 21/06/2013 Cuma
Yeni Şafak
Akdeniz spor şöleni başladı
Akdeniz spor şöleni başladı

Mersin'de 30 Haziran'a kadar sürecek 17. Akdeniz Oyunları'nın açılış töreni muhteşem oldu. Oyunlar için yapılan 25 bin kişilik Mersin Stadı'nda yapılan açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge, Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) Başkanı Amar Addadi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç katıldı. Oyunların açılış seramonisinin ardından 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve oyunların garantörü' şeklinde anons edilerek kürsüye çağrılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, organizasyonun tüm Akdeniz ülkeleri için, tüm yeryüzü için, insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

ERDOĞAN: 2020 PROVASI

Akdeniz Oyunları'na katılan tüm sporculara, takımlara ve ülke temsilcilerine yürekten başarı dileyen Erdoğan, 'Umuyorum ki Mersin, Akdeniz Oyunları'na mükemmel şekilde, en güzel şekilde ev sahipliği yapacak, buradan dünyaya sporun sporun barış, dayanışma ve dostluk dilini en güzel şekilde ulaştıracaktır. Esasen biz, Türkiye olarak Mersin'de bir prova yapıyoruz. Akdeniz'in bu en büyük spor organizasyonuna Mersin'de ev sahipliği yaparken, aslında 2020 İstanbul Olimpiyatlarının da hazırlığını gerçekleştiriyoruz. Umuyor ve diliyorum ki bugün burada yarışacak olan nice sporcu dostumuzu, 24 ülkeden sporcu kardeşlerimizi, 2020 yılında da İstanbul'da misafir edelim ve Türkiye'nin misafirperverliğini doyasıya İstanbul'da sergileyelim' diye skonuştu. Açılış töreni havai fişek gösterisiyle başlarken, stadın zeminine katılan tüm ülkelerin bayrakları yansıtıldı. Oyunlara katılan ülkelerin geçit töreni düzenlenirken, Türk bayrağını milli güreşçi Rıza Kayaalp taşıdı. İstiklal Marşı'nın ardından. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mesajı okundu. Sporcu yeminini tekvandocu Nur Tatar, hakem yeminini futbol hakemi Mete Kalkavan yaptı. Geçit töreninden sonra Enbe orkestrası ve mini bir konser verirken, tören çeşitli folklor, sahne ve ışık gösterileriyle sona erdi.

OYUNLARDA BUGÜN

Basketbol Erkekler: 20.00 Türkiye-Makedonya (Servet Tazegül SS)

Futbol: 21.45 Türkiye-Fas (Tarsus Stadı)

Yüzme: Erkekler-Kadınlar: 09.30-11.30 (Olimpik Yüzme Havuzu)

Boks, Cimnastik, Halter, Kürek, Voleybol, Yelken ve Judo müsabakaları yapılacak.

11 yıl önce