|

Ali Şen rüya aleminde

Aslan, “G.Saray için İsviçre'ye gittim, F.Bahçe için dünya turu atarım. G.Saray'ın Xamax karşısında yenik sayılmamasında pay sahibi benim” diyen Ali Şen için “Fazla abarttı” yorumunu yaptı.

00:00 - 12/10/2011 Çarşamba
Güncelleme: 03:23 - 12/10/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Ali Şen rüya aleminde
Ali Şen rüya aleminde

Fenerbahçe'nin efsane başkanlarından Ali Şen'in Galatasaray'ın 9 Kasım 1988'de Neuchâtel Xamax'ı 5-0 mağlup ederek Şampiyonlar Kulüpler Kupası'nda tur atlamasında ve sarı-kırmızılı kulübün hükmen mağlup sayılmamasında büyük bir payının olduğunu söylemesinin yankıları sürüyor. Ali Şen'in ilk olarak 2005'te Futbol Ekstra Dergisi'ne yaptığı bu söylemlerini hemen hemen her dönemde tekrarlaması, son günlerde de bu konuyu tekrar gündeme getirmesi Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Türker Aslan'ı kızdırdı. Aslan, F.Bahçe eski başkanı Ali Şen'in “Galatasaray için İsviçre'ye gittim, Fenerbahçe için dünya turu atarım”, “Konuşursam Galatasaray 5 yıl ceza alır” sözlerine cevap verdi.


Sadece G.Saray olayı değildi

Ali Şen'in tam anlamıyla rüya aleminde olduğunu belirten Türker Aslan, olayı fazla abarttığını, durumu sahiplenmeye çalıştığını söyledi; Ali Şen'in bu olayda herkes kadar payının olduğunu kaydetti. En ince detayına kadar konuya değinen Türker Aslan, konuşmalarına şöyle devam etti: “O dönemde Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi olarak Galatasaray ile olan diyologları ben yürüttüm. O dönemde Erdoğan Ünver, benden bir lobi heyeti kurulmasını istedi. Ben de 8 kişilik bir liste oluşturdum. O liste de Ali Şen'i de dahil ettik. Bundaki amacımız da olayın sadece bir Galatasaray olayı olmadığını göstermekti. Ali Şen'e 'Gizli bir toplantı yağacağız, kimseye haber vermeyelim' dememize rağmen bir baktık ki kapıda onlarca gazeteci var. Şaşırdık tabii biz de. Daha sonra kuruldaki 10 kişiden oluşan delegeleri ele aldık.”


Katkısı herkes kadardır

“Kendi aramızda delegeler ile konuşmak için bir paylaşım yaptık. Delegede bir de İskoç temsilci vardı. Ali Şen de, İskoç delegeyi tanıdığını söyledi ve 'Ben görüşürüm' dedi. Biz de arada bir tanışıklık olduğu için 'tamam' dedik. Ali Şen'in buradaki misyonu sadece İskoç delegeye Neuchatel Xamax maçı görüntülerini ve çeşitli belgeleri ulaştırmaktı, yapacakları sadece bundan ibaretti. Ali Şen de bunları yaptı zaten, fazlasını değil. Yani Ali Şen'in katkısı herkes kadardır. İskoç delege sadece bir üyeydi ancak heyetin başkanı Derwall'ın çok yakın bir arkadaşıydı. Ali Şen, bunları söylüyorsa merhum Derwall'ın katkısının ne olduğunu siz düşünün artık. Ali Şen durumu fazla abarttı ve sahiplenmeye çalıştı.”


Başkan Ali Tanrıyar değil ben karşıladım

Ali Şen'in “Başkan Ali Tanrıyar beni uçağın merdivenlerinde karşıladı” sözlerine de açıklık getirdi ve bu durumun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ali Şen'in Ali Tanrıyar'ın değil kendisinin karşıladığını belirten Türker Aslan, “Ali Şen'i havaalanında ben karşıladım ve ardından da beraber Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bulunan Ali Tanrıyar'ın yanına gittik. Şen'in bu konuda söyledikleri de gerçeklikten uzak” dedi. Aslan, Ali Şen'in “Konuşursam, Galatasaray 5 yıl ceza alır” sözlerine de açıklık getirerek; “Ali Şen'in söylediklerine gerçekten bir anlam veremiyorum. Ali Şen, ne konuşursa konuşsun; UEFA, Galatasaray'a 5 yıl ceza falan veremez” ifadelerini kullandı.


13 yıl önce