|

Altın adam Kayaalp

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Rus rakibini finalde mindere yapıştıran 120 kilodaki milli güreşçimiz, altın madalyayı boynuna taktı. Fatih de bronzla sevincimizi ikiye katladı

00:00 - 11/03/2012 Pazar
Güncelleme: 03:43 - 11/03/2012 Pazar
Yeni Şafak
Altın adam Kayaalp
Altın adam Kayaalp

Güreşte bir sevinçli haber de grekoromen stilden geldi. Serbestte Taha Akgül'ün Avrupa Şampiyonu olmasının ardından Rıza Kayaalp de, dün akşam Avrupa'nın zirvesine adını yazdırdı. Sırbıstan'ın başkenti Belgrad'ta devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, grekoromen stil 120 kilonun finalinde Rus rakibi Khasan Baroev'i yenen milli güreşçimiz, Avrupa şampiyonu oldu. Müsabakayı 2-0 kazanan Kayaalp, büyük sevinç yaşadı ve "Her şey Türkiye için" dedi. 55 kiloda mücadele eden Fatih Üçüncü de göğsümüzü kabartan bir diğer güreşçimiz oldu. Ukrayna'dan Dmytro Kharko'yu yenerek bronz madalya kazandı. Üçüncü, ilk kez katıldığı Avrupa şampiyonasında Türkiye'ye madalya kazandırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi ve ekledi: "İnşallah Londra Olimpiyatları'na katılır ve ülkemi daha iyi temsil ederim." Bu arada Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, Kayaalp'i telefonla arayarak tebrik ettiği de bildirildi.


Hakeme dokunan Hidayet'e 1 maç ceza

Orlando Magic'de forma giyen Hidayet Türkoğlu'na, Chicago Bulls maçındaki bir pozisyona itiraz ederken hakeme dokunduğu için 1 maç ceza verildi. Hidayet, maçta kendisine faul yapıldığını söyleyerek itiraz ederken hakemi omuzlarından tutmuştu. Hidayet Türkoğlu Indiana'ya karşı forma giyemeyecek.


Ersan'ın 26 sayısı Bucks'u uçurdu

NBA'de Milwaukee Bucks'da forma giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova, takımının New York Knicks'i 119-114 yendiği maçta 26 sayı ve 3 ribauntla takımının en skorer oyuncusu oldu. 35 dakika sahada kalan Ersan, son 1 dakika 6 saniyede 5 sayı atarak galibiyete büyük katkıda bulundu. Utah Jazz'da forma giyen milli basketbolcu Enes Kanter ise, takımının deplasmanda Philadelphia 76ers'a 104-91 mağlup olduğu maçta 4 dakika sahada kaldı ve sayı atamadı.



12 yıl önce