|

Altın da gelecek

Grekoromen 120 kiloda 3. olarak Türkiye'ye ilk madalyasını kazandıran Rıza Kayaalp, 'Ülkeme ilk olimpiyat madalyasını kazandırdığım için çok mutluyum. Benim aldığım bronz ilk oldu, inşaallah son olmaz. Avrupa ve Dünya şampiyonluklarının yanına mutlaka olimpiyat şampiyonluğu da koyacağım' dedi

00:00 - 8/08/2012 Çarşamba
Güncelleme: 00:43 - 8/08/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Altın da gelecek
Altın da gelecek

Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye ilk madalyayı kazandıran sporcu olan milli güreşçi Rıza Kayaalp, 'Ülkeme ilk olimpiyat madalyasını kazandırdığım için mutluyum' dedi. Grekoromen güreş 120 kiloda bronz madalya kazanan Kayaalp, 'Benden önce de birçok madalya kazanılsın isterdim. Benim bronzumun bu kadar önemli olmasını gerçekten istemezdim. Ama benden önce hiç madalya gelmedi ve benim aldığım ilk oldu. İnşallah son olmaz, arkadaşlarımız da devamını getirirler' diye konuştu. Kendisinden önce madalya gelmemesinin üzerinde bir baskı oluşturmadığını anlatan Kayaalp, 'Selçuk Çebi'nin kaybetmesi moralimizi bozdu. Çünkü ondan madalya bekliyorduk. O kaybedince biraz stres oldu ama çabuk toparladık' dedi.

OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU MUTLAKA

Hedefinin her zaman için şampiyonluk olduğunu dile getiren Kayaalp, şunları kaydetti: 'Her madalyadan sonra daha çok çalışıyorum. Hiçbir şekilde yaptıklarımın arkasına sığınmıyorum. Dünya ve Avrupa şampiyonluklarını kazanmadan önce de, onların ikincilik ve üçüncülüğünü yaşadım, sonra altına ulaştım. Burada da ilk madalyam üçüncülük oldu. İnanıyorum ki önümde 2-3 olimpiyat var ve elimden geleni göstererek olimpiyatta da altın almak istiyorum. Avrupa, dünya şampiyonlukların yanına olimpiyat altını da koymak hedefindeyim. Olimpiyat madalyasını almadan da çalışmalarımı azaltmayacağım, artırarak devam ettireceğim. Madalyasız, derecesiz bir sporcu gibi yolumda ilerleyeceğim.' Olimpiyatlar için çok çalıştığını anlatan Kayaalp, bir antrenmanda 80-90 ton ağırlık kaldırdığını da sözlerine ekledi.


Minderde ikide sıfır

Olimpiyat Oyunları'nda grekoromende dün mindere çıkan iki güreşçimiz daha ilk maçlarında final şansını kaybetti. 66 kiloda Atakan Yüksel, ilk maçında İranlı Saeid Morad Abdvali'ye 2-0 mağlup olarak oyunlara veda etti. 96 kiloda ise Cenk İldem, İranlı Ghasem Gholamreza Rezaei'ye 2-1 yenildi. İlk periyodu 2-0 alan İldem, sonraki iki periyodu yediği çırpmalarla 2-1 kaybetti.



12 yıl önce