|

Cahit Zarifoğlu 75 yaşında

Şair-yazar Cahit Zarifoğlu, vefatının 28. yılında, “Yedi Güzel Adam'ın Zarif Şairi Cahit Zarifoğlu 75 Yaşında” etkinliğiyle anıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 14/06/2015 Pazar
Güncelleme: 00:35 - 14/06/2015 Pazar
Yeni Şafak

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve Eyüp Belediyesi'nce, Eyüp Cafer Paşa Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, çeşitli yönleriyle Zarifoğlu konuşuldu.Moderatörlüğünü Zafer Acar'ın yaptığı, şairin hikayecilik ve dergicilik yönünün ele alındığı panelde konuşan yazar Üzeyir İlbak, Zarifoğlu'na yazılan metinlerin de yüreğe dokunan bir yanı olduğunu belirterek, yaşadığı dönemde Afganistan'da, Eritre'de ve Hama'da olanlara karşı sessiz kalmadığını kaydetti.



HER ZAMAN 33 YAŞINDA



Yazar Asım Gültekin de "Zarifoğlu benim için 17-33 yaş arasında bir şairdir. 17 yaş çılgınlığında, 33 yaş ölmezliğinde bir şair. Onu okuduğumuzda insanı dirilten bir taraf vardır. Dolayısıyla Zarifoğlu şiirinden okumak, ölmezlik şurubundan içmek gibidir" ifadelerini kullandı. Bünyamin Yılmaz'ın yönettiği ikinci bölümde Hüseyin Akın, Şakir Kurtulmuş, Bestami Yazgan, Mahmut Bıyıklı, Ercan Köksal ve Cengizhan Orakçı, Zarifoğlu'nun şiirlerinden örnekler sundu.


#Yazar Asım Gültekin
#Cahit Zarifoğlu
#Yedi Güzel Adam
9 yıl önce