|

Arda: Yasin Suresi dinleyerek ısınıyorum

Atletico Madrid'li milli futbolcu Arda Turan, maça konsantre olmak için Yasin Suresi dinlediğini belirterek, "Yasin Suresi 11 dakika 32 saniye... 15 dakikalık ısınmamı Yasin suresiyle yapıyorum. Benim için çok önemli, çok özel bir alan" dedi.

Hürriyet
00:00 - 6/07/2014 Sunday
Güncelleme: 12:37 - 6/07/2014 Sunday
Yeni Şafak
Arda: Yasin Suresi dinleyerek ısınıyorum
Arda: Yasin Suresi dinleyerek ısınıyorum

Müsabaka öncesi uğur için konçunun altını keser, beyaz çorap giydiğini belirten milli futbolcu, Hürriyet'e verdiği demeçte "Maça çıkmadan çok fazla Barış Manço dinlerim. Hele 'Gibi Gibi'sini defalarca... Barış Manço'nun insanı hem yükselten hem düşüren çok güzel şarkıları var. Arada kalmamam lazım. Ayrıca Ahmet Kaya var, çok. 'Ayrılığın Hediyesi'ni çok severim" dedi.

'Dibe vurmak iyidir'

"Sahaya çıkmadan bir doz Ahmet Kaya fena gelmiyor mu?" şeklindeki soruya "Dibe vurmak da iyidir maç öncesi. Sinirliyken, üzgünken daha iyi oynadığım oluyor" diyen Arda, Yasin Suresi de dinlediğini ifade etti.

'Dinimi yaşamak istiyorum'

Sık sık Kur'an okuduğunu belirten yıldız futbolcu, "Hemen hemen her akşam Kur'an okuyorum. Çok yorgunsam en azından bir ayet okuyorum. Allah'ın yazdığı bir kitap sonuçta. İyi geliyor. Müslüman bir futbolcuyum ve dinimi Allah izin verdiği kadar yaşamak istiyorum" dedi.

'Gül ve Ilıca'nın İngilizcelerini beğeniyorum'

Hem İngilizce, hem İspanyolca konuşmak istediğini dile getiren Arda, "Dersler alıyorum, kitaplar okuyorum. Türkiye'de İngilizce bir kelimeyi yanlış söylüyorsun, hemen dalga geçiyorlar. Sanki herkes Oxford'dan mezun! Yabancılar kırık dökük iki kelime Türkçe konuşunca bayılıyorsun, 'Ay ne kadar tatlı' diyorsun. Aynı hoşgörüyü kendi insanına neden göstermiyorsun?" derken en çok Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le Acun Ilıcal'nın İngilizcesini beğendiğini ifade etti: "Türk gibi konuşuyorlar. Kasmıyorlar. Karşındakine derdini anlatabiliyorsan yeter. Türk aksanı gayet iyi bence."

Arda'nın İspanya'da 24 saati

"9 gibi kalkıyorum. Genelde evde kahvaltı ediyorum. Peynir, ekmek, portakal suyu, taze meyve ve mısır gevreği yiyorum. Antrenman 10.30'da başlıyor; 1-1.5 saat sürüyor. Sonrası haftanın röportajları, çekimleriyle geçiyor.

Öğle yemeği için eve dönüyorum. Mesafe 10 dakika. Sebze yiyorum, yanında da mutlaka yoğurt. Her gün 2-2.5 saat öğle uykum var.

Tek boş zamanım akşamüstü. İki köpeğim Bayram ve Paşa'yı yürüyüşe çıkarıyorum. Akşam yemeğe çıkıyorum. Mesela El Torado'ya gider balık yerim."

10 years ago