|

Aslan 'varım' dedi

Sarı-kırmızılılar güçlü rakibine Fransa'da soğuk terler döktürdü. İlk yarıda Bordeaux pozisyon bulamadı, Galatasaray net fırsatlar harcadı. Dengeli oyun skor tabelasına 0-0 olarak yansıdı. Sarı-kırmızılılara 4. tur için 26 Şubat'ta Ali Sami Yen'de oynanacak maçta galibiyet gerekecek...

00:00 - 19/02/2009 Perşembe
Güncelleme: 02:24 - 19/02/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Aslan 'varım' dedi
Aslan 'varım' dedi

Galatasaray, UEFA Kupası 3. tur ilk maçında Bordeaux ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Bordeaux karşısında maça baskılı başlayan Cimbom, 6. dakikada kalesinde büyük tehlike yaşadı. Gourcuff'un ortaladığı topa iyi yükselen Placente kafayı vurdu. Kaleci De Sanctis'in müdahalesiyle top üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü. 17'de Ayhan'ın ortasında Kewell kaleci Rame ile karşı karşıya kaldı. Avustralyalı futbolcunun kale önündeki vuruşunu kaleci ayaklarıyla son anda önledi.


ATAKLAR SONUÇ VERMEDİ

İkinci yarıda Bordeaux oldukça etkili pozisyonlar geliştirirken G.Saray kontrataklarla gol aradı ancak iki ekip de aradığı golü bulamadı. 65. dakikada Lincoln'ün ortasında boş pozisyondaki Nonda topu iyi değerlendiremedi. 85. dakikada Gourcuff'un sert şutu savunmaya çarparak kornere gitti. G.Saray bu sonuçla 26 Şubat'ta Ali Sami Yen'de oynanacak rövanş öncesi avantaj yakaladı.


Baros korkuttu

Bordeaux maçının 24. dakikasında Lincoln'ün uzun topuna hareketlendiği sırada kaleci Rame ile çarpışan Baros devre arasında sol tarafında ağrı hissettiğini ve devam edememeyeceğini söyledi. Yerini Nonda'ya bırakan Baros'un sakatlığının ciddi olmadığı ifade edildi.


Bordeaux mutlu değil

Bordeaux-G.Saray maçını yayınlayan Fransız kanalında İsviçreli hakem Claudio Circhetta ağır bir dille eleştirildi. Maçın sunucusu ve yorumcusu, ikinci yarıda Bordeaux'nun adeta cezalandırıldığını savundular. Yayın boyunca G.Saray'ın özellikle de savunmasına büyük övgüde bulunulurken, rövanşta Ali Sami Yen Stadı'nın zor bir deplasman olacağı vurgulandı.


Kewell 2.5 ay sonra

Bordeaux karşısında ilk 11'de sahaya çıkan Harry Kewell, 2.5 ay sonra sahalara döndü. En son 7 Aralık'taki A.Gücü maçında forma giyen Avustralyalı oyuncu, uzun süren sakatlığının sona ermesiyle formasına kavuştu. İlk on birde maça başlayan yıldız futbolcu, 65. dakikada oyundan alınarak yerini Sabri'ye bıraktı.


Kocaelispor uyarısı

G.Saray Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel maçtan sonra sarı-kırmızılılara Bordeaux maçını unutmalarını söyledi. Üstünel, “Ligde kredimiz azaldı. Önce Kocaeli maçını düşünmelisiniz” diye uyardı.


Ara vermeyecekler

G.Saray Pazar günü Kocaelispor'la yapacağı lig maçının hazırlıklarına bugün başlıyor. Çalışmaya sakat olduğu için İstanbul'da bırakılan Hakan Balta da katılacak. G.Saraylı futbolcular maç gününe kadar izin yapmayacak.


Bordeaux'ya şansı tutmuyor

Son iki sezonda Bordeaux ile 4. kez karşılaşan G.Saray Fransız temsilcisine yine diş geçiremedi. Sarı-kırmızılılar Bordeaux ile daha önce oynadığı 3 maçtan bir beraberlik iki yenilgi almıştı.

2006-07 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında karşılaştığı Fransız ekibi ile sahasında golsüz berabere kalan G.Saray rövanşı ise 3-1 kaybetti. Geçen sezon ise UEFA gruplarında Bordeaux'ya 2-1 yenildi.






15 yıl önce