|

Aslı'nın olayı Türk sporunun sorunu değil

TMOK Başkanı Uğur Erdener, “Aslı Çakır Alptekin'den yüksek bir bedel istenmiş, o da küçük bir bedel ödemiş.Bildiğim kadarıyla bunları komisyona anlatan Aslı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 05:32 - 16/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof.Dr.Uğur Erdener, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) doping ve Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'ndeki (IAAF) yolsuzlukla ilgili raporunu değerlendirdi; Türkiye'den sponsorluk talebiyle, Aslı Çakır Alptekin'in rüşvet olayına farklı bakılması gerektiğini söyledi. WADA'nın raporunda IAAF Başkanı Lamine Diack ve oğulları Papa Massata Diack ve Khalil Diack'ın, doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl men cezası alan Alptekin'den, test sonuçlarının üstünü örtmek için para istediği; Aslı'nın da rüşvet olarak 35 bin Euro verdiği yer almıştı. Biyolojik pasaporttaki verilerin örtbas edilemeyeceğini aktaran TMOK Başkanı, “Türk sporu açısından sorun oluşturan bir durum değil. Aslı'nın bireysel hak arama çabası. Anladığım kadarıyla Aslı'dan yüksek bir bedel istenmiş, o da küçük bir bedel ödemiş. Bildiğim kadarıyla bunları komisyona anlatan Aslı" dedi. Bu arada Rusya Spor Bakanlığı ise yolsuzluk iddialarından Rusya'nın sorumlu tutulamayacağını açıkladı.



WADA düzeltme geçecek


Milli atlet Aslı Çakır Alptekin'in eşi İhsan Alptekin, WADA tarafından yayımlanan raporda, kendileriyle ilgili yer alan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. "WADA böyle bir hatayı nasıl yaptı anlayamadık" diyen Alptekin, "Bize Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) yetkilileri tarafından rüşvet teklif edildiği doğru. Ancak biz bunları kesin bir dille reddettik. Raporda 35 bin Euro peşinat verdiğimiz yer alıyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Bununla ilgili bir düzeltme geçecekler" diye konuştu.


#Uğur Erdener
#Aslı Çakır Alptekin
#Milli atlet
8 yıl önce