|

Avrupa hayal oldu

İlk maçtaki 1-0'ın dezavantajını 55'teki golle yok eden Trabzonspor, sağlı sollu denedi ama 90 dakikaya 2. golü sığdıramadı. Bordo-mavililer gol ararken 113'te Markoski, Onur'un hatasını affetmedi; Avni Aker buz kesti.

Yeni Şafak
04:00 - 7/08/2015 Cuma
Güncelleme: 10:07 - 7/08/2015 Cuma
Yeni Şafak

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında 1-0 mağlup olduğu Rabotnicki'yle Avni Aker'de 1-1 berabere kalarak Avrupa'ya veda etti. M'bia ve Cavanda'lı kadrosuyla, saha ve seyirci avantajının da etkisiyle Makedonya'daki ilk maça oranla daha kazanmaya yatkın bir oyun ortaya koyan Trabzonspor, bu etkinliğini skora yansıtamadı.



İlk yarıda Özer'in kaleciden dönen sert şutu, ve Cardozo'nun az farkla auta giden şutları gole yaklaştığımız anlardı. İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan temsilcimiz, kurduğu baskı sonrası 55'te golü buldu. 53'te ceza sahası içinde vurmakta gecikince net fırsatı kaçıran genç Okay, iki dakika sonra ceza sahası içinde boş durumda düzgün bir kafa vuruşuyla skoru 1-0'a getirdi. 67'de M'bia'nın kale önünde kafa vuruşunu kaleci son anda tokatladı; inanılmaz bir gol pozisyonunu önledi. 75'te ceza sahası içinde oluşan karambolde kaleci Bozhinovski net bir golü daha engelledi; 84'de Cardozo'nun yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda da başarılıydı. Uzatma dakikalarında da gol için bastıran Trabzonspor'da 104. dakikada Deniz'in ceza sahası içinde şutu direkten döndü. 113'te ceza sahası içine doldurulan topta Onur, kalesinden hatalı çıktı; Markoski kafayla topu filelere gönderdi: 1-1. Trabzonspor, bu golle Avrupa kupalarına veda etti.



'Yönetim istifa' sesleri




Trabzonspor taraftarları, Rabotnicki karşısında bir türlü gelmeyen ikinci gol sonrası çileden çıkarken yönetime de tepki yağdı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim tarzından hoşnut olmayan, son Onur Kıvrak kriziyle iyice sabrı taşan taraftarlar, Rabotnicki mücadelesinde tepkilerini 'istifa' sesleriyle gösterdi. Rabotnicki'nin beraberlik golü sonrası bordo-mavili taraftarlar, 'istifa' yazılı pankartları çıkartarak Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimini görevi bırakmaya davet etti.



Onur Kıvrak'a taraftar morali


Rabotnicki ile oynanan ilk maç öncesi kadrodan çıkartılan Onur Kıvrak, dün sahaya ilk 11'de çıktı, bir maç aradan sonra kaleyi devraldı. Sportif direktör Süleyman Hurma ile yaşadığı tartışma sonrası taraftarın bağrına bastığı Onur'a dün akşam da büyük destek vardı. Taraftarlar, kaptanlarını alkışlar ve tezahüratlarla karşıladı; maç sonunda da hatalı gol yiyen Onur'a moral verdi.



Teröre tepki yağdı


Taraftarlara 15 bin Türk bayrağı dağıtırken tribünler hep bir ağızdan "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratları yaptı. Maç öncesi 3 bin 500 taraftar, teröre tepki için yürüdü.



M'bia ve Cavanda siftah yaptı


Yeni transferler Stephane M'bia ve Cavanda, dün bordo-mavili formayı ilk kez giydi. Cavanda sağ bekte yer alırken M'bia orta sahada görev yaptı. Takımla çıktığı ilk idmanda dizinden sakatlanan M'bia, dizi sarılı mücadele etti.



Şota: Oyun iyi malesef gol yok


Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, sahadaki oyun için 'iyi' derken gelmeyen gole dert yandı. Doğru yolda olduklarını kaydeden Gürcü teknik adam, "Forma girdikten sonra o golleri atacağız" dedi.






--------------------------------------------------------------------


için tıklayınız


ne kadar?


?

#Trabzonspor
#Şota Arveladze
#Cavanda
#uefa kupası
9 yıl önce