|

Aysal köprüleri yıktı

CEO Lutfi Arıboğan ve İkinci Başkan Ali Dürüst, başkan Ünal Aysal''ın yeni kararı sonrası hiçbir şekilde futbol takımına karışmayacak. Aysal ve Terim doğrudan birbirleriyle muhatap olacak, hiçbir yönetici aracılık yapmayacak

Süleyman Hatısaru
00:00 - 18/10/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:30 - 18/10/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Aysal köprüleri yıktı
Aysal köprüleri yıktı

Galatasaray''da sportif yönetimin şekillenmesi konusunda önemli gelişmeler yaşandı. Bu gelişme, Başkan Ünal Aysal''ın kurumsal yapıya ters de olsa kesin talimatıyla gerçekleşti. Kurumsallaşmanın ilk günlerinden beri teknik direktör Fatih Terim''in durumunun tartışıldığı sarı-kırmızılı takımda önceki gün sportif yapıyla ilgili bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının ana maddesi Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk''ün Fatih Terim''e ilettiği ''Spotif AŞ yönetim kuruluna gir'' teklifiydi. Başkan Ünal Aysal''ın kesin ve net tavrı toplantıya ayrı bir boyut kazandırdı.

DÜRÜST VE ARIBOĞAN İSTEMEDİ

Toplantıda Adnan Öztürk ile birlikte Terim''in Sportif AŞ yönetim kurulunda yer almasını isteyen isimlerden biri de yönetici Abdurrahim Albayrak''tı. Fikri desteklemeyenler ise İkinci Başkan Ali Dürüst ve CEO Lutfi Arıboğan. Fatih Terim''in Sportif AŞ yönetiminde olup olmayacağının tartışıldığı toplantıda keskin fikir ayrılıklarının yaşanması ve zıt görüşlerin olması üzerine Başkan Ünal Aysal araya girdi ve son sözü söyledi. Tecrübeli teknik adamı kimsenin altında çalışmayacağını söyleyerek onare eden G.Saray Başkanı, Terim''i kulübün ikinci adamı yaptı.

TEK MUHATABI FATİH TERİM

Fatih Terim ile ilgili tartışmaların artık kulübe zarar verdiğini belirten Aysal, İkinci Başkan Ali Dürüst ve CEO Lutfi Arıboğan''ın futbol takımından uzak tuttu ve direkt Terim ile muhatap olma kararı aldı. Kurumsal yapıya zarar veren hamle yapan Aysal, Dürüst ve Arıboğan''dan da bu konunun dillendirilmemesini istedi. Galatasaray''da futbol takımıyla ilgili her konuda teknik direktör Fatih Terim, arada aracı bir yönetici olmadan direkt Ünal Aysal ile kontak kuracak. Aysal da her türlü fikir alış verişini Terim ile yapacak. Ali Dürüst ve Lutfi Arıboğan ise futbol takımından uzak olacak.


12 yıl önce