|

Aziz Yıldırım yeniden yargılanacak

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, şike davasının yeniden görülmesini ve Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu'nun da aralarında bulunduğu altı kişi hakkında infazın durdurulmasını istedi.

Fotomaç
00:00 - 7/06/2014 Cumartesi
Güncelleme: 09:58 - 7/06/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Aziz Yıldırım yeniden yargılanacak
Aziz Yıldırım yeniden yargılanacak

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndan Fenerbahçe ve başkan Aziz Yıldırım'a müjdeli haber...

Savcılık, şike davasının yeniden görülmesini ve başkan Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Olgun Peker'in de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında infazın durdurulmasını istedi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nce kısmen onama kısmen bozma kararı verilen şike davasının gönderildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma savcısı Abdullah Mirza Coşkun, mahkemeye sunduğu 10 sayfalık mütalaasında, yargılamanın yenilenmesini ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Olgun Peker ile birlikte 6 kişinin infazının ertelenmesi yönünde mütalaa verdi.

Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun mütalaasında, şike ve örgüt kurma suçundan CMK'nın 311. maddesi gereğince yargılamanın yeniden yapılmasını, CMK'nın 312. maddesi gereğince de infazın durdurulması yönünde görüş bildirildi.

Pazartesinde sonra değerlendirecek

13. Ağır Ceza Mahkemesi ise pazartesi gününden sonra savcının mütalaasını da göz önünde bulundurarak, yeniden yargılanma ve infazın ertelenmesi yönündeki son kararı verecek.

2 yıl 6 ay cezası gelir

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nce Aziz Yıldırım'ın, 'teşvik primi" ve "birden fazla maçta şike yapmak" ile "örgüt kurmak" suçlamasından aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası ile 1 milyon 312 bin TL'lik para cezası onanmıştı. Yıldırım, yaklaşık 1 yıl hapis yattığı için infaz yasası gereğince 2 yıl 6 ay daha hapis yatması gerekiyor. Ancak, mahkeme savcının talebi doğrultusunda karar verir ise şike davası yeniden görülecek. Yeniden yargılama olursa mahkumiyet kararı verilenler cezaevine girmeyecek.

10 yıl önce