|

Babel'in transferindeki bilinmeyenler ortaya çıktı

Beşiktaş'ın Hollandalı yıldızı Premier Lig takımlarından Ryan Babel ile anlaşmaya vardı. Tecrübeli oyuncunun sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olmasına rağmen İngiliz ekibine 6 aylığına kiralanması konusu ise şaşkınlık yaşattı. Peki Fulham'ın bu tercihinin perde arkasında ne var? İşte detaylar.

Yeni Şafak
17:52 - 13/01/2019 Pazar
Güncelleme: 20:53 - 13/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaş'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Babel, Premier Lig takımlarından Fulham'a transfer oldu.
Beşiktaş'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Babel, Premier Lig takımlarından Fulham'a transfer oldu.

Beşiktaş'ın Hollandalı yıldızı sezonun ikinci yarısını Premier Lig takımlarından Fulham'da geçirecek. 6 aylığına kiralanan oyuncu için Beşiktaş'ın kasasına da 2 milyon euro girecek.

Peki Fulham kulübü 6 ay sonra sözleşmesi bitecek bir futbolcu için neden 2 milyon euro ödüyor ve kiralıyor? İlk başta anlamsız gelen bu olayın perde arkasında İngiliz ekibinin Premier Lig'den düşme korkusu var. Fulham, Premier Lig'de sondan birinci sırada. Babel'i de tecrübesi ve faydalı olabileceği sebebiyle transfer ediyor. Ancak düşmeleri halinde oyuncunun yıllık ücretinin kendileri için sıkıntı çıkartabileceğini düşünüyor ve uzun süreli bir sözleşme yapmıyor.

Fulham'ın Babel ile olan anlaşmasında Premier Lig'de kalınılması halinde tekrar masaya oturmak var ancak bu hedef gerçekleşmezse oyuncu serbest oyuncu olarak istediği bir kulüple görüşmede bulunabilecek.

#Ryan Babel
#Beşiktaş
5 yıl önce