|

Baptista defteri kapandı

İspanyol As Gazetesi, Real Madrid'in, Brezilyalı futbolcunun Amerika Kupası'ndaki performansı sonrasında bonservisini iki katına çıkardığını yazdı. Baptista da, Real'den ayrılmaya sıcak bakmadığını, yeni hocası Schuster ile kendini göstermek istediğini söyledi.

Savaş Çorlu
00:00 - 18/07/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:11 - 18/07/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Baptista defteri kapandı
Baptista defteri kapandı

Galatasaray'ın transfer etmek için büyük uğraş verdiği Real Madrid'li futbolcu Brezilyalı Julio Baptista'nın, sarı kırmızılı yöneticilere olumsuz yanıt verdiği bildirildi. İspanyol spor gazetesi AS, Galatasaray'ın Real Madrid'in yıldız futbolcularından birini alarak yapmak istediği “flaş transferin” yapılmayacağını yazarak, Baptista'nın şimdilik Türkiye'de futbol oynamak istemediğini, futbol hayatına İngiltere ya da İspanya'da devam etmeyi düşündüğünü belirtti. Baptista da yeni teknik direktör Schuster ile kendini göstermek istediğinin altını çizerek, “Real'de oynamak ve değerimi göstermek için yeni bir fırsat verilmesini istiyorum” dedi.


DEĞERİ BİRDEN ARTTI

İspanyol vatandaşlığına hak kazanan ve bunu elde etmek için sadece anayasal yemin etmesi gereken Baptista'nın AB statüsünde oyuncu olacağını hatırlatan AS, Brezilyalı futbolcunun gerek yeni statüsünden, gerekse Amerika Kupası'nda sergilediği futboldan dolayı bonservis bedelinin Real Madrid tarafından 20 milyon euroya yükseltildiğini kaydetti. Amerika Kupası öncesi bu transfer için girişimlere başlayan sarı-kırmızılı kulüp, bu oyuncunun transferinde önce büyük aşama kaydettiği ve 8-9 milyon euroya bitirmeye yaklaştığı, ancak bu oyuncunun Amerika Kupası'nda sergilediği futbolun bunun önüne geçtiği belirtildi.


Aramızda kıskançlık olmaz

Yeni sezon hazırlıklarını Almanya'da sürdüren G.Saray'ın üç kalecisi Aykut, Orkun ve Fırat kamp yaptıkları otelde düzenledikleri basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Orkun, Türkiye'de artık büyük takımların kaleyi Türk kalecilere emanet ettiğini belirterek, “Büyük takımlar artık geriye döndüler ve kaleyi Türklere emanet etti. Bu konu şu anda kimin oynayacağından daha önemli” dedi. Kaleci Aykut ise kaleciler arasında herhangi bir kıskançlık olmadığını belirterek, “Biz antrenmanlara sohbete gitmiyoruz. Antrenman dışında çok konuşuyoruz” diye konuştu. Üçüncü kaleci Fırat ise “Kalecilere zaman vermek gerekli” dedi.


Carrusca, River Plate yolcusu

Geçen sezon büyük ümitlerle transfer edilen ancak oynadığı futbolla tam bir hayal kırıklığı oluşturan Marcelo Carrusca'ya Arjantin'in River Plate kulübü talip oldu. River Plate teknik direktörü Passarella'nın talebi üzerine harekete geçen yöneticiler, G.Saray'a satın alma opsiyonu kendilerinde olmak üzere Carrusca'yı kiralama talebinde bulundular.


Lincoln bugünkü maçta da yok

15 gündür hazırlıklarına yurt dışında sürdüren Galatasaray, 4. hazırlık maçını Almanya'nın Fortuna Düsseldorf takımı ile yapacak. Paul Janes Stadı'nda 21.00'de başlayacak maç D-Spor'dan kaklen yayınlanacak. Teknik direktör Feldkamp'ın flaş transfer Lincoln'ü yine oynatmayacağı öğrenildi.




17 yıl önce