|

Barcelona'da beklenmeyen veda!

Barcelona teknik direktörü Tito Vilanova, hastalığının tekrarlaması üzerine görevinden istifa etti!

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 19/07/2013 Cuma
Güncelleme: 19:16 - 19/07/2013 Cuma
Yeni Şafak
Barcelona'da beklenmeyen veda!
Barcelona'da beklenmeyen veda!

Barcelona'ya yakınlığıyla bilinen Katalan medyasından Sport'ta yer alan haberde Tito'nun kanser hastalığının yeniden nüksettiği ve görevinden ayrılacağı iddia edildi.

Tito Vilanova Kasım 2011'de tükürük bezinden operasyon geçirmiş sonrasında Aralık 2012'de bir kez daha ameliyat masasına yatmıştı. Tito'nun yokluğunda takımı yardımcısı Moura çalıştırmıştı.

Doktorlar açıkladı

Doktorlar, kanserle mücadele eden Tito Vilanova'nın Barcelona'daki görevini devam ettirmesinin mümkün olmadığını rapor etti.

Bu akşam 21:30'da Barcelona Başkanı Sandro Rosell ve sportif direktör Andoni Zubirazetta, düzenleyecekleri basın toplantısında Tito Vilanova'nın kanser tedavisi nedeniyle görevden ayrılacağını duyuracak.

Tito Vilanova'nın görevden ayrılmasının ardından Barcelona, teknik direktörlüğe geçici olarak yardımcı antrenör Francesc Ferrer 'Rubi'yi getirirken arayışlara da başladı. Yeni teknik adamın gelecek haftaya açıklanacağı belirtildi.

Barcelona Başkanı Rossell, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: 'Tito Vilanova'nın teknik direktörlük görevini sürdürebilmesi için ilâveten tedaviye ihtiyacı var. Yeni teknik direktörümüzü muhtemelen gelecek haftanın başında açıklayacağız. Hazırlık maçı için normalde yarın Polonya'ya gitmemiz gerekiyordu. Gitmeyeceğiz. Tito'nun devam etmeyişi Barcelona için büyük bir kayıptır. Ancak Barcelona daha önceden de böyle kayıpların üstesinden geldi.'

Webo'dan Tito'ya mesaj var!

Fenerbahçe'nin Kamerunlu golcüsü Pierre Webo, twitter üzerinden Tito'ya bir geçmiş olsun mesajı gönderdi. Webo Twitter hesabından ''Güçlü ol Tito, bir kez daha yendin bu hastalığı'' açıklamasında bulunda. Kamerunlu yıldız İ.B.B'ye transfer olmadan önce La Liga'da uzun yıllar top koşturmuştu.

11 yıl önce