|

Barcelona'lı oyuncudan Türkiye'ye övgü

Bir dönem Royal Halı Gaziantep'te oynayan, şu sıralar İspanya'nın Barcelona takımında forma giyen ABD'li basketbolcu Richard Elmer Dorsey, Türk kulüplerinin birkaç yıl içerisinde Avrupa'da güçlü bir ses haline geleceğini söyledi.

Aa
00:00 - 4/07/2014 Cuma
Güncelleme: 12:34 - 4/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Barcelona'lı oyuncudan Türkiye'ye övgü
Barcelona'lı oyuncudan Türkiye'ye övgü

Türk kulüplerinin basketbola ciddi bütçeler ayırdığını vurgulayan Dorsey, yeni yatırımların ise önemli sporcuların yetişmesine katkı sağladığını aktardı.

Türkiye'nin, dünyanın önemli basketbol ülkelerinden biri olacağına inandığını vurgulayan Dorsey, şöyle konuştu: "Türkiye'deki basketbol takımları Avrupa'da ses getirmeye başladı. Nitekim yavaş yavaş önemli sonuçlar elde ediliyor. Dünyanın önemli antrenör ve sporcuları Türkiye'de görev yapıyor. Dolayısıyla Türk kulüplerinin birkaç yıl içerisinde Avrupa'da güçlü bir ses haline gelecektir."

Dorsey, Türkiye'de çok ateşli taraftar grubu olduğuna işaret etti. Basketboldaki başarıda taraftarların etkili olduğunun altını çizen Dorsey, "Royal Halı Gaziantep'te forma giydiğim dönemlerden biliyorum, taraftar o kadar ateşli ki takım ister istemez başarıya odaklanıyor. Bir anlamda taraftar takımların itici gücü haline geliyor" ifadelerini kullandı.

'Türk mutfağını özledim'

Türkiye'de çok güzel günler geçirdiğini dile getiren Dorsey, sözlerini şöyle tamamladı: "Başta Türk mutfağı ve insanlarının cana yakınlığını özledim. Gaziantep'te unutulmaz günler yaşadım. Bir gün yeniden bu ülkede forma giymek isterim. Türkiye ve Gaziantep aklıma geldiğinde hep güzel şeyler hatırlıyorum. Buradaki insanların samimiyeti ve sevgisi gerçekten çok içten."

10 yıl önce