|

Böyle elenmek olmaz

100. yılında hedefini UEFA şampiyonluğu olarak belirleyen F.Bahçe, İstanbul'da 3-3 berabere kaldığı AZ Alkmaar önünde Hollanda'da farkı kaçırdı ve yenilmeden elendi.

00:00 - 23/02/2007 الجمعة
Güncelleme: 01:30 - 23/02/2007 الجمعة
Yeni Şafak
Böyle elenmek olmaz
Böyle elenmek olmaz

Avrupa'da mücadele eden tek temsilcimiz F.Bahçe, 100. yılının en önemli sınavında Hollanda'da AZ Alkmaar karşısında 2-0 öne geçtiği maçta bitime 3 dakika kala yediği golle UEFA Kupası'na veda etti. 21'de Tümer ceza sahasının sağında topla buluştu, bekledi ve kalecinin sağının boş olduğunu gördü, harika bir plaseyle golü buldu ve F.Bahçe'yi 1-0 öne geçirdi. 30'da F.Bahçe'nin kontra atağında sağ kanatta topla buluşan Tuncay, boştaki Kezman yerine topu kaleye vurmayı tercih edince F.Bahçe bir golden oldu. 34'te Alex, ceza sahasına girerken yaptığı mükemmel vuruşla devrenin skorunu belirledi: 0-2.


ŞOK GOLLER YEDİ

59'da Lugano'nun vuruşu kaleciden sekti, ardından Tuncay seken topa yetişemedi. 64'te Marten ceza sahası içinde Deniz'i geçtikten sonra topu Volkan'ın solundan ağlara gönderdi. 67'de Lugano'nun ortasında Kezman topu boş pozisyondaki Tuncay'a aktardı. Bu oyuncu kötü bir vuruşla net bir gol fırsatından yararlanamadı. 77'de Tuncay, yakaladığı net gol pozisyonunda kaleciyi geçemedi. 80'de Ümit'in ortasında kaleciden seken topta Alex'in vuruşunu savunma kornere çeldi 87'de, Koevermans'ın golüyle Alkmaar turu geçen taraf oldu.


Kadroda 3 değişiklik

Teknik direktör Zico, Kadıköy'de oynanan AZ Alkmaar maçı kadrosunda 3 değişiklik yaptı. Kart cezalısı Deivid ile birlikte Uğur Boral ve Mehmet Yozgatlı'yı yedek soyunduran Brezilyalı teknik adam, sakatlıkları geçen Önder ve Lugano ile birlikte cezası biten Kezman'a ilk 11'de görev verdi. Hollanda ekibinde ise, hastalığı nedeniyle ilk maçta oynamayan kaptan Şota ile kart cezalısı Opdam dünkü karşılaşmada takımdaki yerlerini aldı.


٪d سنوات قبل