|

Broos'un endişesi yok takıma güveni tam

Trabzonspor Teknik Direktörü, son zamanlarda yaşadıkları şanssızlıkların kendisini tedirgin etmediğini söyledi, "Bu takıma güveniyorum. Toulouse'yi eleyerek Avrupa'da kendimize yer açmak istiyoruz. Kazanırsak 2010 yılına kadar Avrupa'da olacağız" diye konuştu.

Kamil Anahar
00:00 - 20/08/2009 الخميس
Güncelleme: 23:27 - 19/08/2009 الأربعاء
Yeni Şafak
Broos'un endişesi yok takıma güveni tam
Broos'un endişesi yok takıma güveni tam

Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, bordo-mavili takımda yaşanan sakatlık ve hastalıklara işaret ederek, “Son zamanlarda bir takım şanssızlıklar yaşamış olmamız Toulouse maç için beni endişelendirmiyor. Çünkü, takıma çok büyük bir güven duyuyorum” dedi. Toulouse maçının hem Trabzonspor, hem de Trabzon için ne kadar önemli olduğunu bildiklerini belirten Bross, “Bu turu atladığımız takdirde, 2010'a kadar Avrupa sahnesinde boy göstereceğiz, kendimize yer açmış olacağız” dedi. Karşılaşmanın zor geçeceğini ifade eden Broos, “Karşımızda bir Fransız takımı var. İşin bir de şöyle zorluğu var; ilk maçı kendi sahamızda oynuyoruz. Fransa'ya bir avantaj taşımamız gerekiyor ki, orada daha rahat bir oyun çıkartabilelim” diye konuştu. Belçikalı teknik adam, son haftalarda üzücü durumlar yaşadıklarına dikkati çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Takımımdan beklediğim Sivas'ta gösterdiğimiz dayanıklılık ve direnci göstermesi. Diyarbakırspor maçını geride bıraktık. Bu maça, kötü bir hatıra olarak bakmalıyız. Buradan gol yemeden ayrılarak, avantajı Fransa'ya taşımak istiyoruz.”

'KORKSAYDIK GELMEZDİK'

Toulouse Teknik Direktörü Alayin Casanova, Trabzonspor'dan korkularının olmadığını belirterek, “Korkumuz olsaydı, buralara gelmezdik” dedi. Alanzinho'nun iyi bir futbolcu olduğunu kaydeden Casanova, maçın iki takım için de önemine değindi, iyi sonuç almak istediklerini söyledi.


Yattara, Zafer ve Gabriç oynamıyor

Trabzonspor'da sakat Yattara ve Zafer ile eski takımı Hajduk Split forması altında UEFA Avrupa Ligi maçına çıkan Gabriç, Toulouse maçında takımdaki yerlerini alamayacaklar. Ligin ilk 2 haftasında sakatlığı ve hastalığı nedeniyle forma giyemeyen, ancak Toulouse maçında tıbbi açıdan oynamasında herhangi bir engeli bulunmadığı açıklanan Gökhan Ünal'ın ise forma giymesi bekleniyor. Bu arada Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün Trabzon'da sağanak yağış bekleniyor.


Savunmadan güvence

Trabzonspor'un tecrübeli savunma oyuncuları Egemen ve Song, Toulouse maçında turu geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kaptan Egemen Korkmaz, sporcular olarak önemli bir müsabakaya çıkacaklarının bilincinde olduklarını kaydederek, “Geçen sezon başında konulan hedeflerin biri de Avrupa Kupalarıydı. Elimizden geleni yapacağız. İnşallah bunda da başarılı oluruz” dedi. Song ise çok önemli bir Avrupa macerasına başlayacaklarını vurgulayarak, görüşünü şöyle dile getirdi: 'Bu macera hem Trabzon, için hem Türkiye için önemli. Avrupa kupası bütün bir ülkeyi ilgilendiriyor. Çünkü Türkiye'yi temsil ediyoruz. Buradan avantajla ayrılıp, ikinci maça gitmek istiyoruz.”

٪d سنوات قبل