|

Bu güreşler beş gün sürecek!

14-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 35. Geleneksel Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri öncesinde başpehlivanlarla bir araya gelen Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, organizasyonda büyük yeniliklere gidecelerini söyledi.

Yeni Şafak
17:37 - 21/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:41 - 21/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

2014 yılında yapılan 34. Kurtdere Güreşleri'nden çıkarılması gereken derslerin olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, "Güreşlerde ilk hedefimiz bir gündü. Bu sene 2 gün, 2019'da da 5 gün olacak. İnsanlar güreşleri izlemeye geldiğinde otel bulamayacak, köylerdeki evler artık konak olarak kullanılacak. Güreşi seyretmek ayrıcalık olacak. Ama bunun görsel bir yanı ve kendi içerisinde bir ekonomisinin olması gerekiyor. Biz bunları tartışmak için sizleri çağırdık. Bugün tartışmamız gereken en önemli konulardan biri bu işte ki hedefimiz ne? Biz bunu peygamber sporu olarak dünyaya nasıl tanıtırız" diye konuştu.



'Güreşleri pazarlamakta sıkıntı var'

Kurtdere'yi marka yapmak istediklerini, bunun Kırkpınar'ı devirmek olarak algılanmaması gerektiğini dile getiren Başkan Yılmaz, "Kurtdere güreşlerinin dünyaca tanınır olmasının yolu görsel olmaktan geçiyor. Has olan güreşmek, sizler de bunu kaliteli yapıyorsunuz ama detayları da ince ince ayrıntılara dikkat edeceğiz. Güreşmede bir sıkıntımız yok ama satışında sıkıntımız var. Biz bu sıkıntıları gözden geçireceğiz. Bu işin sunumuna da değer vereceğiz, tüm ayrıntılara dikkat edeceğiz. Pehlivan da bu işe saygı duyup ayrıntılara dikkat etmeli. Bunun için de büyük bir birliktelik yakalamamız lazım" dedi.



Düzenlenen toplantıda söz alan güreşçiler, Başkan Yılmaz'a güreşe verdiğini önem nedeniyle teşekkür ederek, "başpehlivanların başpehlivanı" ilan etti.



#balıkesir
#karesi belediyesi
#kurtdere
#yağlı güreş
#kurtdereli mehmet yağlı güreşleri
9 yıl önce