|

'Burada şampiyonluk yaşamak istiyorum'

Trabzonspor'un Mısırlı oyuncusu Ayman Abdelaziz, Trabzonspor'un kendisi için son durak olduğunu zannetmediğini, öncelikli düşüncesinin bordo-mavili takımda şampiyonluk yaşamak olduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 9/02/2007 Cuma
Güncelleme: 10:49 - 9/02/2007 Cuma
Yeni Şafak
'Burada şampiyonluk yaşamak istiyorum'
'Burada şampiyonluk yaşamak istiyorum'

Ayman Abdelaziz, ligin ilk yarısında Trabzonspor'un kötü bir dönem geçirdiğini belirterek, "Ancak gerek futbolcular, gerekse taraftarlar ilk dönemin etkilerini kafalarından atmalı. Şu anda sahada ilk devredekinden çok farklı bir takım var. Çok diri ve çok güçlüyüz. Sadece şanssızlık var üzerimizde. Ama bu şanssızlığımızı kıracağız" dedi.


Gol bölgelerinde sıkıntı yaşadıkları düşüncesine katılmadığını ifade eden Ayman, şöyle devam etti:


"Sadece şanssızlık var. Türkiye'nin en iyi hücum hattı, en iyi santrforları bizde. Umut, Ersen, Yattara ve Gökdeniz kaliteli oyuncular. Şimdi Ceyhun da geldi. Önde oynayan oyuncular çok iyi oyuncular. Bu şanssızlığı her takım her zaman yaşayabilir. Mesela daha önce Gençlerbirliği'nde böyle bir dönem yaşadık. 5-6 maç üst üstte gol atamadık. Şimdi aynısını burada yaşıyoruz ama bunun geçeceğine inanıyoruz. "


Bu sezon ilk hedeflerinin Türkiye Kupası'nı kazanmak olduğunu vurgulayan Ayman, "Teknik heyet ve futbolcular olarak kupayı çok istiyoruz. Ligde 13. sıradayız ama üst sıralarla puan farkı çok fazla değil. Bunu kapatmak için çalışıyoruz. Gaziantepspor maçını alarak çıkışa geçeceğiz. Tek tek maçları düşünüyoruz. Her maçı alarak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.


"HÜSEYİN İLE YARDIMLAŞIYORUZ"

Ayman, Hüseyin'in Türkiye'nin en iyi orta alan oyuncularından biri olduğunu savunarak, şöyle devam etti:


"Hüseyin, bana göre iyi ve üst düzey bir orta saha oyuncusu. Milli takımda da forma giyiyor. Ben gelmeden yalnız oynuyordu. Bu nedenle işi zordu. Orta saha çok geniş bir sorumluluk alanı ve tek başına her yeri kapatmak çok zor. Ben geldikten sonra görevleri paylaşıyor ve birbirimize yardım ediyoruz. Hüseyin benim performansımı artırıyor. Ben de onun performansını arttırıyorum. Artık Trabzonspor'da rekabet de eskiye oranla daha iyi oluyor. "


Hüseyin Avni Aker'e çıktığı ilk maçta kendini çok iyi hissettiğini ifade eden Ayman, "Taraftarın önünde oynamak çok güzeldi. Dolu tribünler önünde futbolcu canlanıyor, daha heyecanlı oynuyor. Taraftar baskısından etkilenmem. Çünkü görevimi en iyi şekilde yaparım. Trabzonspor taraftarından da öyle bir baskı görmedim. Zaten şu anda taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var ve onlar da bunu en iyi şekilde yerine getiriyorlar" dedi.


Ayman, ligde şampiyon olacak takım konusunda konuşmanın erken olduğunu ifade ederek, "Geçen yıl Fenerbahçe liderliği uzun süre götürdü ancak son hafta şampiyon Galatasaray oldu. Yine aynısı olabilir. Çünkü Galatasaray iyi durumda ve Beşiktaş da iyi bir form tuttu. O nedenle şampiyonluk için görüş belirtmek şu anda çok zor" diye konuştu.

17 yıl önce