|

Ceza alacağımızı zannetmiyorum

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kulübün UEFA'dan ceza alacağına ihtimal vermediklerini belirterek, "2 saat 45 dakika sunum yaptık. Disiplin Kurulu tarihinde böyle bir sunum olduğunu zannetmiyorum” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 05:28 - 15/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Mustafa Cengiz, Divan Kurulu’nun mart ayı toplantısında açıklamalarda bulundu.
Mustafa Cengiz, Divan Kurulu’nun mart ayı toplantısında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Divan Kurulu’nun mart ayı toplantısında açıklamalarda bulundu. Göreve geldiğinden beri 1 ay geçtiğini belirten Cengiz, “25 Ocak’tan itibaren 170 milyon TL ödeme yaptık. 23 milyon TL faktoring firmalarına verildi. Bizim bildiğimiz 4-5 faktoring firması vardır. Bana 11 faktoring firması olduğu söylendi. Onlara ödenmesi gereken 23 milyon TL'yi ödedik, 53 milyon TL daha ödeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

50 MİLYON TL YATIRIM YAPILDI

Sermeye artırımın kabul edildiğini belirten Başkan Cengiz, “Sermaye artırımı için başvurduğumuzda tahsisli olduğunu gördük. SPK başvurumuz kilitlenmişti. Yeni sunum ve imzalar verdik. Zamanımızın 3’te birini harcadık. Oradan bize ciddi para girdisi oldu. Galatasaray dev bir kuruluş. Türkiye’nin en büyük camiası. Ben arada aracı oldum. 4 iş günü içinde küçük, büyük yatırımcı borsada 50 milyon TL yatırım yaptı. Bu Galatasaray’a olan güveni ve saygıyı gösterir” şeklinde konuştu. Kendisinin eski yönetimlerle sorunlarının olmadığını ifade eden Cengiz, “Değerli eski başkanlarımızı bir araya getirdik. 2 saat sürece fikir alış verişinde bulunduk. Günlük hayatta buluşamayacak insanlar Galatasaray için buluştu. Bütün geçmiş yönetimlere her zaman hizmet ettim. Ama hatalarını söyledim” dedi.

BÖYLE BİR SUNUM YAPILMAMIŞTIR

9 Mart’ta UEFA ile yapılan görüşmeler hakkında da konuşan Mustafa Cengiz, “2 saat 45 dakika nefes almadan, tuvalete gitmeden sunum yaptık. 'Siz bu vaatleri daha önce de verdiniz' dediler. Toplam 492 milyon TL bir rakam. 'Mali konuda size arz edecek hiçbir şeyimiz yok' dedik. Biz 3 yıllık projeksiyon sunacağız dedik. Disiplin Kurulu tarihinde böyle bir sunum olduğunu zannetmiyorum. Onlar da bunu söyledi. Ben Galatasaray’ın ceza alacağına ihtimal vermiyorum. Bütünün en büyük parçasıyız. 3 ile 4 yıl için bize fırsat tanıyacaklardır” açıklamasını yaptı. Cengiz derbi içinse, "2 bin 100 bilet ayrıldı. 10 binlik talep geldi" diye konuştu.

  • Divanda başkanlar tartıştı
  • Divanda söz alan bir önceki başkan Dursun Özbek, denetleme kurulu raporunu eleştirerek, "Dursun Özbek ve Özbek Turizm A.Ş. birbirine girmiş. Özbek Turizm A.Ş., kulübe 90 milyon TL kasa kolaylığı yapmıştır. Vergi Usul Kanunu'na göre 5.7 milyon TL bağışta bulunulmuş. Konuları konuşmak için divan kurulu başkanı sayın Cengiz'e çağrıda bulunarak ikimizin bir araya gelmemizi istemiş, bunu kendisine de iletmiş. Cengiz, 'Gerek yok' demiş" ifadelerini kullandı. Kendisine gelen teklifi geri çevirdiğine dair söylemi yalanlayan Cengiz ise, "91 milyonun 7 milyonunu bağış yapmadığı gibi faiz tahakkuk etmeyi sürdürdü. Alacaklarına karşılık koydurduğu temliği kaldırmayı reddetti. 28 milyon borcu var. Ne yapması gerekir onu açıklasın" dedi.

Borç-alacak farkı 1 milyar 61 milyon TL

Galatasaray ve bağlı ortaklıklarının 31 Aralık 2017 itibarıyla borç alacak farkının 1 milyar 61 milyon lira olduğu açıklandı. Yönetim adına kürsüye gelen Okan Böke, kendi dönemleriyle alakalı olmayan ancak tüm Galatasaraylılar'ı yakından ilgilendiren bir dönemin raporunu sunmak için bulunduğunu belirterek, “Kulüp ve bağlı ortaklıklarının 31 Aralık 2017 itibariyle net borç alacak farkı 1 milyar 61 milyon lira gerçekleşti. Bankalara olan borçlar da 254 milyon Dolar'a gerilemiştir” ifadelerini kullandı. Bu arada bir sonraki divan kurulunun 15 Nisan'da toplanacağı açıklandı.


Kaleci Muslera'ya "yan top" desteği

Sarı-kırmızılı takımın son zamanlarda yan toplardan yediği gollerden son derece şikayetçi olan Fatih Terim, bu konu üzerinde özel olarak durmaya başladı. Tecrübeli teknik adamın, antrenmanlarda kaleci Muslera başta olmak üzere tüm takıma özel yan top organizasyonu çalışması yaptırdığı ortaya çıktı. Derbide köşe vuruşları başta olmak üzere yan toplarda takımının sıfır hata ile oynamasını isteyen Fatih Terim, yan top çalışmalarına hafta boyunca ağırlık veriyor. Kaleci antrenörü Cladio Taffarel'den de Muslera'nın yan toplarda kaleci avantajını ve zamanlamayı en iyi şekilde yaparak, derbiye iyi hazırlamasını istedi.


G.Saray'ın sürprizi Sinan Gümüş

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Fenerbahçe karşılaşmasında "B Planı" Sinan Gümüş olacak. Geçtiğimiz hafta evinde oynadıkları Atiker Konyaspor maçında oyuna girdikten sonra 1 gol 1 asist yaparak galibiyeti getiren Sinan, Fenerbahçe karşılaşmasında Terim'in ikinci planı olacak. Karşılaşmaya yedek başlaması beklenen Sinan Gümüş, derbinin gidişatına göre sonradan oyuna girerek gol yollarında takımına katkı sağlayacak. Fatih Terim, Konyaspor karşılaşmasında olduğu gibi gol yollarında bir sıkıntı yaşarlarsa Sinan'ı sahaya sürerek rakip üzerinde baskıyı arttırmayı hedefliyor.

#Galatasaray
#Kongre
#Muslera
6 yıl önce