|

Cimbom'da ses yok

Yeni sezon hazırlıklarını Almanya'da sürdüren sarı-kırmızılı ekip Belçika temsilcisi Gent ile yaptığı hazırlık maçında 0-0 berabere kaldı.

00:00 - 24/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 00:26 - 24/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Cimbom'da ses yok
Cimbom'da ses yok

2008-09 sezonu hazırlıklarını Almanya'da sürdüren Galatasaray, dördüncü hazırlık maçında Belçika'nın Gent ekibiyle 0-0 berabere kaldı. SG Wattenscheid Stadion'da oynanan mücadeleye Galatasaray kalede Aykut; savunmada Volkan Yaman, Emre Aşık, Emre Güngör, Sabri; orta alanda Ayhan, Mehmet Güven, Barış, Aydın ve forvette Ümit Karan ile Nonda dizilişiyle başladı. Bir yabancı dışında Türk futbolcularla mücadele eden sarı-kırmızılılar ilk yarıda özellikle Ümit Karan'la girdiği net pozisyonları değerlendiremedi. 6. dakikada Ümit Karan'ın ortasına ceza sahasında Barış dokundu, top az farkla auta gitti. 27'de Luis'in ceza sahasına ortasına Gonzales kafayı vurdu. Top Aykut'ta kaldı. 31 ve 45'de Ümit Karan kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonları değerlendiremedi.


SİKBBE'DEN 6 DEĞİŞİKLİK

Almanya kampında elindeki oyuncuları yakından tanımaya çalışan Galatasaray Teknik Direktörü Skibbe Gent karşısında da bir çok değişikliğe gitti. İlk 45 dakikada değişikliğe gitmeyen Alman hoca ikinci yarıda 6 değişikliğe gitti. Skibbe özellikle tüm gençlere Gent maçında forma verdi. İkinci yarıdaki değişikliklerle sarı-kırmızılılar daha etkili bir futbol sergiledi. 53. dakikada Sabri'nin ortasında Ümit topu ıskaladı. 54'de Hakan Balta'nın sert şutu kalecide kaldı. Aynı dakikada Mehmet Güven'in uzaktan şutu kalecinin üzerine gitti. 60'da defansın arkasına atılan topu Emre Aşık son anda kornere gönderdi. 75'de rakibine arkadan sert giren Ayhan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 69'da Sabri'nin ve 81'de Yaser'in şutundan sonuç çıkmadı.


Meira Almanlar'ın canını yaktı

G.Saray'ın Stuttgartlı savunma oyuncusu Fernando Meira'yı transfer etmesi Almanya'da geniş yankı uyandırdı. Stuttgart taraftarları Portekizli oyuncunun satılmasına büyük tepki gösterirken kulübün Sportif Direktörü Horst Held de “Canımız yanıyor, Meira takımın lideriydi” sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi. Alman Spor Dergisi Kicker ise “Harika, Meira artık Skibbe ile” başlığını kullanırken Bild gazetesi de “Stuttgart'ın kaptanı Türkiye'nin köklü kulübü G.Saray'da” başlığıyla bu transfere büyük yer verdi.



16 yıl önce