|

Cimbom'dan amansız takip

Süper Lig lideri Başakşehir’in ardında yer alan Galatasaray, kendi sahasında Antalyaspor’u farklı mağlup ederek kayıp vermedi ve zirveyi takibini sürdürdü. Sarı-kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri Onyekuru (2), Feghouli, Ndiaye ve Diagne kaydetti.

Umut Yılmaz
04:00 - 12/03/2019 Salı
Güncelleme: 04:18 - 12/03/2019 Salı
Yeni Şafak
Sarı-kırmızılı futbolcuların gol sevinci
Sarı-kırmızılı futbolcuların gol sevinci

Galatasaray, Süper Lig’in 25. haftasında sahasında Antalyaspor’u 5-0 yenerek zirve takibini sürdürdü. Maçın ilk yarısını Feghouli’nin golüyle 1-0 önde kapatan sarı-kırmızılı takım, ikinci yarıda Onyekuru (2), Ndiaye ve Diagne ile 4 gol daha bularak rakibini 5-0 mağlup etti ve haftayı lider Başakşehir’in 8 puan gerisinde 2. tamamladı. 17. dakikada Diagne’nin pasıyla ceza sahası dışında topa sahip olan Feghouli’nin şutu Doğukan’a çarparak ağlarla buluştu: 1-0. 34’de Bahadır’ın kafa vuruşunda Muslera gol izni vermedi. 40’da Doukara’nın şutunu Muslera parmak uçlarıyla kornere çeldi. 61’de Diego’nun sert şutunu Muslera kornere tokatladı. 62’de Hakan’ın sağdan kullandığı kornerde Celutska’nın kafa vuruşu direkte patladı. 65. dakikada Belhanda’nın ara pasnda Onyekuru skoru 2-0’a getirdi. 68’de Feghouli’nin sağdan ortasını altı pas içerisinde Ndiaye tamamladı: 3-0. 78’de Feghouli’nin pasında Onyekuru bekletmeden yerden vuruşla skoru 4-0 yaptı. 87’de Belhanda’nın pasında Diagne topu filelerle buluşturdu ancak VAR sistemi uyarısıyla ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 90+4’te Belhanda’nın ceza alanı içinden yaptığı vuruşta kaleci Boffin’den dönen topu Diagne kafayla ağlarla buluşturdu: 5-0.

  • Feghouli’den rekor
  • G.Saray’ın ilk golünü atan Sofiane Feghouli, bu sezon resmi maçlarda 8. kez ağları havalandırarak kariyerin en skorer performansına ulaştı. Süper Lig’de bu sezonki gol sayısını 6’ya çıkartan Cezayirli futbolcu, Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası’nda da birer kez topu ağlarla buluşturmuştu. Feghouli ayrıca 2 asist yaptı.
  • Önemli olan 3 puan
  • Galatasaray’ın 3. golünü atan Ndiaye, “Attığım golden ziyade önemli olan 3. puanı almamızdı” dedi. Sarı-kırmızılıların iç ve dış saha performansı hakkında başarılı oyuncu, “Her maçın kendine göre özellikleri var. Bundan sonra iyi şekilde çalışarak Bursaspor maçını kazanmak istiyoruz” diye konuştu.
  • Elhamdülillah buraya gol atmak için geldim
  • Galatasaray’ın forveti Mbaye Diagne, gollerinin devamının geleceğini söyledi. Dünkü maçta 1 gol atan, 1 asist yapan ve 1 golü de VAR kararı ile iptal edilen Senegalli forvet maç sonrası yaptığı açıklamada, “Elhamdülillah, buraya gol atmak için geldim. Şimdi devamı için çalışacağız. Attığınız zaman devamı geliyor. Ben de gol attıkça gelecek haftalarda devamının geleceğini biliyorum. Bana destek verdikleri için kulübe ve taraftarlara teşekkür ediyorum” dedi.
  • Fernando ve Sinan kadroda yok
  • Galatasaray’da Fernando ve Sinan Gümüş 21 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Sakatlığı nedeniyle son 3 maçta görev yapamayan Brezilyalı futbolcu, takımla çalışmasına rağmen Antalya maçının kadrosuna alınmadı. Son 3 haftadır kadroda olmasına rağmen ligde süre alamayan Sinan da teknik heyet tarafından kadroya alınmayan bir diğer isim oldu. Bu arada geçen hafta son 14 dakika oynayan Emre Akbaba dün 11’de maça başlarken, ikinci yarıda yerini Ryan Donk’a bıraktı.
#Galatasaray
#Başahşehir
5 yıl önce