|

Club Brugge - Galatasaray karşılaşmasına dair tüm bilgiler

Finaline Atatürk Olimpiyat Stadı'nın ev sahipliği yapacağı Şampiyonlar Ligi'nde 2019-2020 sezonu grup maçları başlıyor. Temsilcimiz Galatasaray, A Grubu'ndaki ilk maçında Belçika'nın Club Brugge takımı ile karşılaşacak. Peki Club Brugge - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz. Ayrıca karşılaşmanın 3 boyutlu canlı anlatımı Yeni Şafak Spor'da olacak.

09:44 - 16/09/2019 Pazartesi
Güncelleme: 10:46 - 17/09/2019 Salı
AA
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Club Brugge ile karşılaşacak.
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Club Brugge ile karşılaşacak.

Finaline İstanbul'un ev sahipliği yapacağı Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2019-2020 sezonu grup maçları heyecanı başlıyor.

Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk hafta karşılaşmaları, 17 Eylül Salı ve 18 Eylül Çarşamba günü oynanacak.

Grupta ilk iki sıra tur atlayacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 8 grupta ilk iki sırayı alacak takımlar, adlarını ikinci tura yazdıracak. Gruplarını 3. sırada tamamlayacak ekipler ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Şampiyonlar Ligi'nde takımlar, ikinci turdan itibaren iki maçlı eleme usulüyle oynanacak eşleşmelerden galip çıkarak finale yükselmeye çalışacak.

Şampiyonlar Ligi'nde 2019-2020 sezonu finali, 30 Mayıs 2020'de İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

  • Club Brugge - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?
  • Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcisi Galatasaray, A Grubu'ndaki ilk maçında 18 Eylül Çarşamba günü TSİ 19.55'te Belçika'nın Club Brugge ekibine konuk olacak. Mücadele beIN SPORTS'tan naklen yayınlanacak.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı Club Brugge ile 3. kez karşılaşacak. 2002 yılındaki maçlarda o dönemde sarı-kırmızılıların başında Teknik Direktör Fatih Terim bulunurken, Belçika ekibinin şu anki teknik direktörü Philippe Clement ise sahada futbolcu olarak yer almıştı.

2002’den sonra ilk kez İki takım 2002-2003 sezonunda Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda aynı grupta yer aldı. İlk karşılaşma 1 Ekim 2002’de İstanbul’dan oynanırken, mücadele 0-0 beraberlikle sona erdi. İkinci müsabakada ise takımlar, 23 Ekim 2002’de Belçika’da birbirlerine rakip oldu ve Galatasaray sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. O dönemde de sarı-kırmızılıların başında Fatih Terim bulunuyordu. 2002 yılında oynanan maçlarda Club Brugge Teknik Direktörü Philippe Clement, Belçika ekibinde futbolcu olarak sahada yer almıştı.

Belçika takımlarına karşı galibiyeti yok Galatasaray, Belçika ekipleri ile bugüne kadar 6 kez karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar bu müsabakalarda Anderlecht ve Club Brugge ile oynadı.

Söz konusu maçlarda Aslan, 4 kez rakiplerine mağlup olurken, 2 defa da berabere kaldı. Bu mücadelelerde Cimbom, 4 kez rakip fileleri havalandırırken, 16 gole de engel olamadı.


Öte yandan Club Brugge’un kadrosunda geçtiğimiz sezon Galatasaray’da oynayan golcü futbolcu Mbaye Diagne de yer alıyor. Diagne, yaz transfer döneminde kiralık olarak Belçika takımına gitmişti.

Club Brugge-Galatasaray müsabakasını Slovenya Futbol Federasyonu’nundan Slavko Vincic yönetecek. Vincic’in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ve Andraz Kovacic yapacak.

Avrupa kupalarında 280. maç

Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 279 kez mücadele etti. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar, 99 kez sahadan galip ayrılırken, 107 defa da rakiplerine mağlup oldu. 73 karşılaşmada ise kazanan taraf çıkmadı. Geride kalan 279 maçta Cimbom, rakip fileleri 376 kez havalandırırken, kalesinde ise 414 gol gördü. Maçtan galip ayrılması durumunda Aslan, Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetini alacak.

Şampiyonlar Ligi’ndeki 111. müsabaka

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi tarihinde bugüne kadar 110 kez sahaya çıktı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu müsabakaların 28’inden galibiyetle ayrılırken, 55 defa da rakiplerine boyun eğdi. 27 maçta ise kazanan taraf çıkmadı. Galatasaray, attığı 111 gole karşın kalesini 183 gole kapatamadı.

16. kez gruplarda

Galatasaray, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında 16. kez mücadele edecek. Geçtiğimiz sezonu şampiyon kapatan sarı-kırmızılılar, gruplara 7. kez eleme oynamadan dahil oldu. Aslan, Şampiyonlar Ligi’nde 2000-2001 ve 2012-2013 sezonlarında çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

Avrupa’da iki kupası var

Galatasaray’ın Avrupa’da iki tane de kupası bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, ilk kupasını 1999-2000 sezonunda Teknik Direktör Fatih Terim yönetiminde UEFA Kupası’nı alarak elde etti. Aslan, daha sonra ise Rumen teknik adam Mircea Lucescu yönetiminde 2000 yılında UEFA Süper Kupa’yı müzesine götürdü.



#Futbol
#Galatasaray
#UEFA Şampiyonlar Ligi
5 yıl önce
default-profile-img