|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yabancı futbolcu açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün katıldığı bir canlı yayında futbolda son haftalarda tartışmalara neden olan yabancı futbolcu sınırı meselesi hakkındaki düşüncelerini açıkladı.

Yeni Şafak
21:53 - 15/09/2017 Cuma
Güncelleme: 22:01 - 15/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV'de katıldığı özel yayında gündeme dair soruları cevapladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV'de katıldığı özel yayında gündeme dair soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaptığı özel yayında futboldaki yabancı futbolcu meselesine de değindi. Erdoğan, "Futbolda yabancı oyuncu sayısının fazlalığı dezavantaj yaratıyor. Milli takıma da yansıyor bu" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya dair açıklamaları şöyle;

  • "Kulüplerimiz fazla yabancı oynatmasın. Yabancı futbolcu sınırlaması olmalı. Futbolda yabancı oyuncu sayısının fazlalığı dezavantaj yaratıyor. Milli takıma da yansıyor bu. Kulüplerimiz hiç mi yabancı oynatmasın? Oynatsın. Ama bu kadar fazla yabancı oynatmasın. Sahada neredeyse yerli futbolcu yok. Ben bunu doğru bulmuyorum. Sayı 6-7'ye çıktığı zaman bu tabi hakikaten bakıyorsun sahaya neredeyse yerli futbolcu yok. Yabancı belli sayıda tutulabilir. O da hem tribünlere farklı bir heyecan getirebilir, yerli futbolcular arasında da rekabet olur."


#Recep Tayyip Erdoğan
#Süper Lig
7 yıl önce