|

Devler zirveye kuruldu

C Grubu'nda Yunanistan galibiyetiyle gruptan çıkmayı garantileyen 12 Dev Adam, zaferler halkasına Porto Riko'yu da ekledi. İlk 3 periyotta gerçek kimliğinden uzak olan Milliler, son periyotta şahlandı; skoru lehine çevirdi. Vassallo'nun son saniye üçlüğü girmeyince mutlu son bizim oldu

00:00 - 2/09/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:48 - 2/09/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Devler zirveye kuruldu
Devler zirveye kuruldu

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na 3'te 3 ile başlayarak gruptan çıkacak puanı elde eden Türkiye, 4. maçında Porto Riko'yu 79-77 mağlup ederek liderliği garantiledi. İlk çeyrek 19-19 beraberlikle geçilirken ikinci çeyrekte boyalı alan dışında çok fazla sayı bulan Porto Riko, ilk yarıyı 37-30 önde tamamladı. 3. çeyrekte Ersan ve Hidayet'in devreye girmesiyle farkı eriten Milliler, 56-57 geride girdiği 4. periyotta müthiş performans sergiledi. Son çeyreğe hızlı bir başlangıç yapan ay-yıldızlılar, 10-0'lık seriyle skoru 66-57'ye getirdi. Vassallo ile bulduğu iki basketle farkı bir sayıya indiren Porto Riko, son saniyede yine bu oyuncuyla üçlük atışı değerlendiremeyince kazanan Türkiye oldu.


Ene: Yoruldular ve kazanmamıza yardım ettiler

A Milli Takım'da yardımcı antrenör Orhun Ene, iyi bir rakip karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. “Porto Riko 4. periyotta yoruldu ve kazanmamıza yardımcı oldu” diyen Ene, rakibin oyun kurucusu Barea'nın alternatifine sahip olmamasının sıkıntısını yaşadığını kaydetti. Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu da tutuk başladıkları maçta daha sonra toparlandıklarını ve haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.


Dünya Barış Günü'de dostluk kazandı

Dünya Basketbol Şampiyonası B Grubu'nda ABD, 4. maçında İran'ı 88-51 mağlup etti ve gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi. Dünün 1 Eylül Dünya Barış Günü olması nedeniyle karşılaşma farklı bir anlam kazandı. Spor dışında birçok konuda ayrılığa düşen iki ülkenin maçında kazanan dostluk oldu. İki ülke taraftarları ve sporcuları maç öncesi ve sonrasında birbirleriyle sıcak görüntüler oluşturarak sporun birleştirici yönünü bir kez daha gözler önüne serdi.


'Türkiye çok zor bir işi başardı'

Porto Riko antrenörü Cintron Monolo, Türkiye'ye galibiyetten dolayı tebrik etti. Türkiye'nin Yunanistan maçının ardından zor bir işi başardığını kaydeden Monolo, “Türkiye çok iyi bir takım. Elimizden geleni yaptık. Ama bizi çok iyi durdurdular. Son şansımızı kullanmaya çalışacağız” dedi.


Bauman: Böyle bir rekabet hiç olmadı

FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın rekabeti en fazla organizasyon özelliği taşıdığını söyledi.

Baumann, “Çekişmenin fazla olduğu, fiziksel savunmanın her anlamda ön planda olduğu bir şampiyona oluyor. Maçlar çok yakın gidiyor” dedi.







14 yıl önce