|

Doping kontrolünde geri sayım başladı

Türkiye Doping Kontrol Merkezi'nin, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) akreditasyonunu geri alarak faaliyete geçmesiyle ilgili süreçte sona yaklaşılıyor.

Aa
00:00 - 27/11/2013 Çarşamba
Güncelleme: 11:11 - 27/11/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Doping kontrolünde geri sayım başladı
Doping kontrolünde geri sayım başladı

WADA tarafından gönderilen 10 adet test numunesini analiz eden ve raporu WADA'ya gönderen Merkez, sonuçları beklemeye başladı. Sonuç olumlu olursa WADA, Türkiye'nin akreditasyonunu geri almak için gerekli olan adaylık başvurusunu kabul edilecek.

Türkiye'nin adaylık başvurusu, son olarak WADA'nın bağlı bulunduğu Uluslararası Hayat Kurtarma Federasyonu (ILSF) Yönetim Kurulunda görüşülecek. Başvuru kabul edildiği takdirde sürecin son aşaması devreye girecek. Türkiye Doping Kontrol Merkezi son aşamada, 6 ay ya da 1 yıllık süre içinde en fazla 50 numuneyi analiz edecek. Bu numuneler, WADA'ya akredite olan 35 ülkenin merkezine gönderilen numunelerle aynı olacak.

WADA'da 6 aylık süreç, hızlandırılmış akreditasyon, 1 yıllık süreç ise normal akreditasyon olarak adlandırılıyor. Oldukça uzun ve zorlu bir sürecin ardından kabul edilen adaylık başvurusuna, bir anlamda akreditasyonun kabulü olarak bakılıyor.


10 yıl önce