|

Eğlenmeden öğrenme olmaz

F.Bahçe Teknik Direktörü, futbolcuların yoğun antrenman programından sıkılmamaları için değişik bir metod uygularken oyuncular da çalışmalarda neşeli görüntüler veriyor

.
00:00 - 3/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:29 - 3/07/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Eğlenmeden öğrenme olmaz
Eğlenmeden öğrenme olmaz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, uyguladığı antrenman metoduyla oyuncuları hem eğlendiriyor hem de yeni sezona hazırlıyor. 'Eğlenmeden öğrenme olmaz. Oyuncuların yoğun antrenman programında sıkılmaması lazım' prensibiyle hareket eden tecrübeli teknik adam, temel antrenman prensipleri üzerine kendisinin geliştirdiği içerisinde; dayanıklılık, kuvvet, sürat ve yardımlaşma unsurlarını içeren futbolcuların da keyif aldığı gözlenen bir çalışma uyguluyor. İstenileni yapamayan futboluların küçük cezalarla karşı karşıya kaldığı programda neşeli görüntüler ortaya çıkıyor. Oyuncularından belli hızla topla hareket etmelerini istiyor, topu sürerek belli bir hızla koşmalarını istiyor. 1. Vites yavaş, 6. Vitese kadar (en hızlısı) daha önce belirlenmiş olan eşleşmeler var. Herkes aklında bu eşleri tutmaya çalışıyor. Oyuncular belli hızla koşarken teknik heyetin istediği eşleşmeyi bulması isteniyor. Eşleşmeyi bulamayıp ortada kalan oyuncuya ceza veriliyor. Cezalar ise oldukça ilginç. Takla atma, elinin üzerinde yürüme, kulağa vurma, kulağını tutarak kendi etrafında dönme. Dünkü antrenmanda eşini bulamayan yeni transfer Kadlec'e sahanın kenarındaki tele tırmanma cezası verildi. Kadlec de tele tırmanıp, en üsteki reklam panosasına değdikten sonra antrenmana döndü.Ersun Yanal oyuncuların koşusu sırasında süre de tutuyor. 6. viteste en üstte oyuncular koşarken, 6 saniye tutuyor. Nedeni sorulduğunda ise bunların tamamı programlı aslında, futbolun içinde hepsinin bir yeri var. Oyuncuların daha hızlı koşmalarını, bir anda yavaşlamalarını istiyoruz. Bu sırada oyuncuların laktat asit seviyeleri üst seviyeye çıkıyor.

Performansa göre idman

Teknik direktör Ersun Yanal ve ekibi, futbolcu-ların geçen yıl tutulan istatistiklerini ve geldikleri noktaları göz önünde bulundurarak antrenman dozajını ayarlıyor. Geçen yılki bütün maç ve antrenman istatistiklerini inceleyen tecrübeli teknik adam, futbolcuların şu anki düzeylerini biliyor ve antrenmanda yapacağı yüklemeyi ona göre ayarlıyor.

6 eksikle idman

F.Bahçe, yeni sezon hazırlıklarını Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürüyor. Geçen sezonun ardından ülke milli takımlarına gittikleri için yeni sezon hazırlıklarına 11 Temmuz'dan itibaren katılacak Kuyt, Meireles, Sow, Alves, U-20 Milli Takımı'nda bulunan Salih Uçan , U-19 Milli Takımı ile 17. Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden Recep Niyaz'ın yanı sıra tedavisi süren Gökhan Gönül antrenmanda yer almadı. F.Bahçe'nin 5 yıllık sözleşme imzaladığı genç futbolcusu Berkaycan Değirmencioğlu dün takımla antrenmana çıktı.


11 yıl önce