|

Emenike Karpin'e göre bitti

Cardozo'da mutlu sona ulaşamayan F.Bahçe, Spartak Moskova'da forma giyen Emenike'yi kadrosuna katarak forvet sorununu çözmek üzere. Nijeryalı golcü, F.Bahçe'ye gitmek istediğini hocasına iletti

.
00:00 - 4/08/2013 Pazar
Güncelleme: 22:21 - 3/08/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Emenike Karpin'e göre bitti
Emenike Karpin'e göre bitti

Fenerbahçe, forvet transferi için girişimlerde bulunduğu Benfica'nın Paraguaylı forveti Oscar Cardozo ile Spartak Moskova'nın Nijeryalı golcüsü Emanuel Emenike arasındaki tercihini eski oyuncusundan yana kullandı.

Rus basınında yer alan haberlerde, Benfica'nın 15 milyon Euro'luk bonservis bedelinde indirim yapmaması ve sürekli yeni şartlar sunması üzerine sarı-lacivertli kulübün Spartak Moskova'da forma giyen Emenike'yi kadrosuna kattığı ileri sürüldü.

Rus Kulübü'nün teknik direktörü Valeri Karpin, yaptığı açıklamada Moskova taraftarlarından özür diledi ve Emenike'nin takımdan ayrıldığını açıkladı. 'Bir oyuncuya böyle bir teklif geldiyse tutamayız' ifadesini kullananan Valeri Karpin, 'Emenike benim oğlum gibi. Emenike'nin oyun kalitesinden şüphe duyamazsınız. Elbette haberler beni mutlu etmiyor. Emenike harika bir futbolcu. Ancak, aynı zamanda bu durumu anlayabiliyorum. Henüz sezonun başındayız ve kim nerede oynayıp başarılı olmak istiyorsa orada devam etmeli. Kim veya ne nedenle olursa olsun, bir oyuncu gitmek istiyor. Emenike'nin gitmesini, bir insan olarak, istemem. Ancak, Emenike Türkiye'ye gitmek istiyorsa ne yapabilirim ki. Onu kilitleyecek değiliz' sözleriyle Nijeryalı golcünün takımdan ayrılacağını duyurdu. Spartak Moskova'nın genel müdürü Roman Askhabadze de Fenerbahçe'nin Emenike ile ilgilendiğini açıkladı. Transfer girişimlerinin söylenti olmadığını kaydeden Askhabadze, 'Emenike'ye ilginin arttığını inkar edemem. Sadece Türk kulübü değil, başka kulüpler de ilgileniyor' ifadelerini kullandı.


11 yıl önce