|

ERDEMİR desteğini çekti

ERDEMİR yönetimi, Beko Basketbol Ligi'nde takımı bulunan Erdemirspor Kulübüne profesyonel spor faaliyetlerini maddi olarak desteklememe kararı aldı.

Aa
00:00 - 27/05/2013 Pazartesi
Güncelleme: 15:04 - 27/05/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
ERDEMİR desteğini çekti
ERDEMİR desteğini çekti

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) yönetimi, Beko Basketbol Ligi'nde takımı bulunan Erdemirspor Kulubüne profesyonel spor faaliyetlerini maddi olarak desteklememe kararı aldıklarını ileterek, spor tesislerinin ve konutların tahliye edilmesini istedi.

ERDEMİR'den, Erdemirspor Gençlik ve Spor Kulübüne gönderilen iki yazıda, şirketin Erdemirspor Kulübü üyelerinin ve sporcularının beden ve fikri gelişmelerini temin etmek ve ülkenin spor faaliyetlerine katkı sağlamak gayesiyle kulübün tüm faaliyetlerini maddi ve manevi desteklediği hatırlatıldı.

Türk sporcularının yetişmesi amacıyla sahip olunan tesis ve alanların kulübe tahsis edildiği belirtilen yazıda, "Şirketimiz personeli ve ailelerine yönelik amatör spor faaliyetlerinin gelişimi ve tesislerimizin kuruluş amaçları doğrultusunda kullanımı için 2013-2014 sezonundan itibaren, sadece şirket yönetimimiz tarafından belirlenecek amatör spor faaliyetleri desteklenecektir" ifadesi kullanıldı.

Şirketin profesyonel spor faaliyetlerini maddi olarak desteklememe kararı aldığı kaydedilen 23 Mayıs tarihli diğer bir yazıda ise şunlar bildirildi:

"Kulüp derneği tüzüğünün birinci maddesinde yer aldığı üzere Erdemirspor isminin her türlü hukuki hak sahibi şirketimiz olup, bu ismin derneğinizce kullanılmamasını teminen 5 Haziran tarihli genel kurulda karar alınmasını ve gerekli düzenlemelerinin yapılmasını takip etmekteyiz.

Buna ek olarak mülkiyeti şirketimize ait kullanılmakta olan tüm spor tesislerinin (Erdemirspor Salonu, futbol stadı, halı saha ve tenis kortları) ve konutların 14 Haziran'a kadar tahliye edilerek, şirketimiz İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcılığına teslim edilmesi gerekmektedir."

Erdemirspor''un basketbol, futbol, tenis, boks ve bisiklet olmak üzere 5 branşta 350 lisanslı sporcusu bulunduğu öğrenildi.

11 yıl önce