|

Ertekin: Herşey bitmedi

PTT 1. Lig takımlarından Balıkesirspor'un teknik direktörü İsmail Ertekin, Samsunspor deplasmanında aldıkları 3-0'lık yenilgiye ilişkin, "Futbolda bazı maçları kaybetmek her şeyin bittiği anlamına gelmez" dedi.

Aa
00:00 - 21/10/2013 Pazartesi
Güncelleme: 15:01 - 21/10/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Ertekin: Herşey bitmedi
Ertekin: Herşey bitmedi

Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı yenilgi sonrası gösterilen tepkileri anlayışla karşıladıklarını ifade ederek, futbolda bu tür sonuçların da bulunduğunu söyledi.

Samsunspor yenilgisini "beklemediğimiz sonuçtu" şeklinde değerlendiren Ertekin, bu sonuç karşısında kendilerinin de hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi. Ertekin, şunları kaydetti:

"Gole kadar dengede giden bir maçtı. Golden sonra reaksiyon veremedik. İkinci yarıya 'reaksiyon verelim' diye çıktık. İkinci gol oyuncularımızın cesaretini kırdı. Takım oyununu bırakıp, bireysel oyuna döndük. Hatalar yaptık ve beğenmediğimiz sonuç oluştu. Futbolda var bunlar. Bu tür kayıplar olacak. 'Olmayacak' diye kural yok. Bundan sonra da ummadığımız sonuçlarla karşılaşabiliriz. Bazı maçları kaybetmek her şeyin bittiği anlamına gelmez."

Ertekin, kırmızı-beyazlı takımın üst üste aldığı galibiyetlerin taraftarlarda sürekli kazanma duygusu yaratması nedeniyle böyle kayıpların rahatsızlık verdiğini, bunu anlayışla karşıladıklarını vurguladı.

Bu yenilgiden ders aldıklarını ifade eden Ertekin, şöyle konuştu:

"Futbolun bir takım oyunu olduğu bilinciyle Bucaspor maçıyla buna tepki vermemiz gerekiyor. Her maçta takım bütünlüğünü ön planda tutmalıyız. Bunu terk ettiğimizde sonucun bizim açımızdan iyi olmadığını Samsun'da gördük. Futbolcularımızın da bunu gördüğünü, anladığını sanıyorum. Bireysel yeteneklerimizi Samsun maçından önceki karşılaşmalarda olduğu gibi takım oyunuyla birleştirdiğimizde Bucaspor'u rahatlıkla yenerek farklı yenilgiyi unutmak mümkün."

Öte yandan, kırmızı-beyazlı takım Bucaspor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Ali Hikmetpaşa Spor Tesisleri'ndeki antrenmana sakatlığı devam eden Murat Sözgelmez dışındaki tüm futbolcular katıldı.

11 yıl önce