|

Fatih Terim: Mukavelesi için bizi ikna etmeli

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-1 galip geldikleri Atiker Konyaspor maçının ardından soruları yanıtladı. Kazanmak için her riski alabileceğini söyleyen Terim, oyuncularının da maçtaki geri dönüşle büyük takım olduklarını gösterdiğini ifade etti. Terim, Sinan Gümüş için de çarpıcı mesajlar verdi.

Yeni Şafak
01:48 - 12/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:04 - 12/03/2018 Pazartesi
Fatih Terim.
Fatih Terim.
Atiker Konyaspor’u sahasında 2-1 mağlup ederek 53 puanla liderliğini sürdüren Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuştu.

“Konsantrasyon hiçbir zaman bozulmamalı”
  • “Çok zor geçeceğine kanaat getirdiğiniz bazı maçlar kolay geçer, nasıl olsa yeneriz dediğiniz maçlar sizin için çok zor geçer. Biz ciddiyetimizi bozmadan üzerine koyarak gitmeliyiz. Burada ciddiyetten uzaklaşmadan konsantrasyonu daha üst seviyeye çıkarmalıyız. Baktığınız zaman fiziği ve hava hakimiyeti iyi olan oyuncularımız var. Bu oyuncuların arasından o top geçmemeli, ikinci kontratağı yememeliyiz. 1-0’ın altından kalkan, 2-0’ın da altından kalkar. Hücum istiyorsanız bir takım riskler alacaksınız. Bazen bedelini ağır ödüyoruz ama genel olarak da kazanıyoruz. Böyle devam edeceğiz”

“Sinan’la yeni mukavele yapmamız için, Sinan’ın bizi ikna etmesi gerekiyor”
  • “Sinan’a gelince, takımın tek solak oyuncusu. Çok yetenekli bir futbolcu. Bundan sonra yeteneğinin teoride olmamasını diledim. Mukavelesinin bitmesine 1 yıl daha var. Oraya kadar bizim kendisine yeni mukavele yapmamızı sağlamalı. Çok çalışıyor. Yağ, kilo durumuna kadar her şeyi yapıyor. Saha içinde her şeyi yapabilecek yetenekte. Şu anda Yasin’in önünde ve ben de onu tercih ettim. Her an Rodrigues’le yerlerini değiştirebiliyoruz oyun içinde. Yasin’i 35-37. dakikalarda oyuna sokabilirdim. Donk ya da Feghouli’yi alabilirdim oyundan ancak oyun akışı iyi olmaya başladı. Devre arasında yaptım değişikliği. Sinan’ın taraftarlara çok ihtiyacı var. 12-13 oyuncumuz 30 yaşın üzerinde ve genç oyunculara hep beraber sahip çıkmalıyız. Sinan’ın daha iyi işler yapacağına inanıyorum. Kupada da atıyor” ifadelerini kullandı.“Oyuncularım bugün büyük takım gibi oynadılar”
Devre arasında oyuncularına ne dedi?
  • “Devre arasında 8-10 dakika değişikliklerle ilgili konuştuktan sonra sadece, “Şampiyon olmak istiyorsak, buradan geri dönmeliyiz. Buradan ancak şampiyon, lider ve büyük takımlar döner. Bazen vurduğunuz gol olmaz, penaltı kaçar, siz hata yaparsınız. Bütün bu dezavantajları avantaja çeviren takımlar büyük takımlardır” dedim. Onlar da büyük takım gibi oynadılar”

#Galatasaray
#Atiker Konyaspor
#Süper Lig
#Fatih Terim
6 yıl önce